Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-09-03

Egy okos és nem mellesleg ingyenes segédprogram nagy segítségünkre lehet a nyitott alkalmazásaink ablakméretének gyors és praktikus beállításában, így maximalizálhatjuk a munkaterületünket...

Egy okos és nem mellesleg ingyenes segédprogram nagy segítségünkre lehet a nyitott alkalmazásaink ablakméretének gyors és praktikus beállításában, így maximalizálhatjuk a munkaterületünket…
 
Érdekes ellentmondás hogy a Windows (a szó jelentése ablakok) pont az ablak elrendezésben bizony nem igazán jeleskedik. A több képernyős módok komoly gondot okoznak a Vista-ban és az XP ugyan ezt jobban megoldja, de a nyitott ablakok képernyőn való automatikus elrendezésére nem kínál módot.
 
Szerencsére a GridMove nevü kis segédprogram képes a futó programjaink ablak méretét előre akár általunk is testre szabható sablonok alapján beállítani, így a rendelkezésre álló asztal illetve munkaterületet mindig a nekünk megfelelő módon és maximálisan ki tudjuk használni. A program ideális nagyfelbontású monitorral szerelt gépet használóknak illetve többmonitoros környezetben dolgozóknak, mivel megkönnyíti az ablakok hatékony elrendezését és segítségével jobb ki tudjuk használni a munkaterületet.
 
A GridMove képes az ablak átméretezésre támogatja a több monitoros környezetet, képes mozaik vagy lépcsős ablak elrendezésre, és mindezt egyszerün. Telepítés után a segédprogram jobb alsó sarokban lévő System Tray-ből lesz elérhető.
 
Link. [%A=http://jgpaiva.dcmembers.com/gridmove.html%]GridMove[%A%]