Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-09-03

Az új Logitech Squeezebox Radio és Logitech Squeezebox Touch a számítógépünkrÅ?l és az internetrÅ?l is lejátsza a zenéket. Letisztult felület és saját Facebook alkalmazás...

Ha úgy éreznénk, hogy huszonegyedik századi zenerajongó létünkre a HiFi tornyunk leragadt a huszadik század végénél, akkor a Logitech ma bemutatott két új terméke segíthet elhozni otthonunkba a digitális forradalmat. A Logitech Squeezebox Radio
Wi-Fi
zenelejátszó és a Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi zenelejátszó is egyszerü, intuitív hozzáférést kínál számos zenei forráshoz, például ingyenes internetes rádióállomásokhoz, saját zenei gyüjteményünkhöz és előfizetéses zenei szolgáltatásainkhoz is.

„A digitális hangtárolás és az
internet
jelentős változást hoztak abban, ahogyan megtaláljuk, meghallgatjuk és másokkal megosztjuk kedvenc zenéinket”[%ITALIC%] - mondta Sam Feng, a Logitech Streaming Media üzletágának marketing igazgatója.[%ITALIC%] „Most, hogy már emberek milliói töltenek le dalokat[%ITALIC%] iTunes[%ITALIC%] előfizetésükről és hallgatnak internetes rádióállomásokat vagy zenei szolgáltatókat, a legújabb [%ITALIC%]Logitech Squeezebox[%ITALIC%] [%ITALIC%][%ITALIC%]Wi-Fi lejátszóinknak sikerül mindezt egy tető alá hozni. Egy gombnyomás, és máris a világon bárhonnan érkezhet hozzánk a zene.”

 

Logitech Squeezebox Radio – kis dobozból nagy hang

 
Az internet mindent megváltoztatott, még a rádiózási szokásainkat is. A Logitech Squeezebox Radio lehetővé teszi, hogy egy régimódi rádiókészülék egyszerüségével élvezhessük az internetes rádiózás kínálta lehetőségeket, ahol csak szeretnénk.
 
Más, összetett Wi-Fi zenei rendszerekkel ellentétben a Squeezebox Radio üzembe helyezése igazán egyszerü. Csak bedugjuk, bekapcsoljuk, rácsatlakozik otthoni hálózatunkra, és szinte varázsütésre már szól is a zene: internetes rádióállomások, saját gyüjteményünk becses darabjai, köztük a DRM-független (korlátlan digitális jogú) iTunes Plus letöltéseink, és olyan előfizetéses szolgáltatások, mint a Last.fm, a Napster vagy a Deezer. A Squeezebox Radio színes képernyőjén nézegethetünk CD-borítókat, vizualizációkat, láthatjuk az aktuális zeneszám és rádióállomás adatait és még sok minden mást.
A kijelző melletti hat programozható gombbal pillanatok alatt előhívhatjuk egy kedvenc dalunkat, rádiócsatornánkat vagy zenelistánkat. Az automatikus fényerő szabályzónak és a beépített ébresztőórának köszönhetően a Logitech Squeezebox Radio még az éjjeliszekrényen is tökéletesen megállja a helyét. Ha pedig privát zenehallgatásra vágynánk, a 3,5 milliméteres jack csatlakozóra fejhallgatót köthetünk.
 
A mindössze 13x220x8,5 centiméteres kompakt kis készülék könnyen elfér bárhol a nappaliban, a konyhában, a hálószobában, de még a teraszon is. Bár szinte alig foglal helyet, a Squeezebox Radio zenelejátszót mégis minimális torzítású, tiszta hangzásáról fogjuk ismerni. A 19 milliméteres, kiváló minőségü, lágy-membrános magashang-sugárzónak és a 76 milliméteres nagy teljesítményü mélynyomónak köszönhetően külső hangszórókra nem is lesz szükség.
 
Ha egy pillanatra sem akarjuk megszakítani a zenehallgatást, a külön megvásárolható akkumulátor-szettel a rádiót magunkkal vihetjük a lakásban bárhová. Az akkumulátorokkal a Squeezebox Radio akár hat órán át is müködik, és automatikusan feltöltődik, amikor be van dugva a konnektorba.
 

[%IMAGB=11123%]Logitech Squeezebox Touch – színes érintőképernyővel

A Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi zenelejátszó segítségével a világ minden zenéjét lejátszhatjuk meglévő hangrendszerünkön. Káprázatos 11 centiméteres színes kijelzőjén ujjunk érintésével válogathatunk a zeneszámok között vagy nézegethetjük akár a CD-borítókat is. A lehető legjobb hangminőség érdekében a Squeezebox Touch még a 24 bites 96
kHz
mintavételezésü zeneszámokat is le tudja játszani, ami gazdag és szinte torzításmentes hangzást biztosít. Csak rákötjük már meglévő hangszóróinkat a Squeezebox Touch zenelejátszóra, rácsatlakozunk az otthoni Wi-Fi hálózatra, és már szólhat is a muzsika! A készülék hátulján található
USB
csatoló és
SD
kártyaolvasó segítségével memóriakártyán vagy pendrive-on tárolt dalainkat is meghallgathatjuk.
 

Letisztult felület, Facebook alkalmazás és Flickr támogatás

A Squeezebox intuitív kezelőfelületének tervezésénél a gyors és kényelmes használat volt az elsődleges szempont. A Squeezebox Radio és Squeezebox Touch színes kijelzői segítségével gyorsan megtaláljuk legkedveltebb rádióállomásainkat, zenelistáinkat és előfizetéses szolgáltatásainkat. Még új alkalmazások hozzáadásával is fel tudjuk dobni a zenehallgatást.
Ha Facebook tagok vagyunk, közvetlenül Squeezebox zenelejátszónkról ajánlhatunk ismerőseinknek zenéket, láthatjuk, hogy kik vannak belépve, sőt, a barátaink által feltöltött fotóikat is színesben nézegethetjük rajta. A két legújabb Squeezebox még a népszerü fényképmegosztó oldal, a Flickr fotósorozatait is le tudja játszani nekünk.

 

A Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi zenelejátszó megjelenése az Egyesült Államokban és Európában is szeptemberre várható, ajánlott fogyasztói ára 179 euró lesz. A Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi zenelejátszó várhatóan decembertől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt, 299 euró ajánlott fogyasztói áron. A Logitech Squeezebox Radio Accessory Pack (kiegészítő csomag akkumulátor-szettel és infravörös távirányítóval) az Egyesült Államokban és Európában is szeptemberben kerül a boltokba, ajánlott fogyasztói ára 49 euró.