Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
business_guru - 2009-09-02

A spekulációk már nem most kezdÅ?dtek és idÅ?vel be is igazolódtak, ugyanis a Skype többségi tulajdonosa az eBay eladta részesedésének 65 százalékát...

 
Az eBay egy a Silver Lake Partners által vezettet befektetői csoportnak adta el a
VoIP
hívásokkal és internetes kommunikációval foglalkozó céget. Az eBay még 2005-ben vásárolta meg a Skype-ot 2.6 milliárd dollárért ám az ebay portfoliójába és tevékenységi körébe sohasem illeszkedett igazán a Skype.
 
A mostani eladáson nem mondhatni hogy buktak volna, hiszen a 65 százalékos részt 1.9 milliárd dollárért adták el, míg 35 százalékot megtartottak maguknak. A tranzakció alapján a Skype teljes értékét 2.7 milliárdra becsülik. A befektetők között megtaláljuk a Netscape alapítóját és az eBay volt igazgatósági tagját, Marc Andreesent, valamint Ben Horowitzet, aki Andreesennel együtt alapította meg az Opsware céget - ők ketten hozták létre az Andreesen-Horowitz befektetői csoportot.
 
Azt még persze nem tudni, hogy az új többségi tulajdonosok mennyiben változtatnak majd a fejlesztések irányvonalán, milyen szempontokat tartanak majd szem előtt a munkában.