Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-09-01

Már csak alig több, mint egy hónap és végre megérkezik a Windows Mobile 6.5, mely hivatalosan október 6-án fog bemutatkozni világszerte gyártók egész sorának támogatásával...

Már csak alig több, mint egy hónap és végre megérkezik a
Windows Mobile
6.5, mely hivatalosan október 6-án fog bemutatkozni világszerte gyártók egész sorának támogatásával…
 
A Windows Mobile egy igen elterjed okostelefon platform minden hibája és nehézkes kezelhetősége ellenére is épp ezért felhasználók milliói várják az új változatot, mely a Microsoft sajtóközleménye, szerint a tengerentúlon és Európában egyszerre jelenik majd meg több szolgáltató kínálatában is. Az immár elsősorban okostelefonokra tervezett operációs rendszerrel Európában kezdetben az Acer, a HTC az LG a Samsung, a Sony Ericsson és a Toshiba szállít majd készülékeket.
 
A Windows Mobile jelenlegi verzióinak egyik nagy hibája, hogy toll vagy mutató eszköz nélkül szinte lehetetlen kezelni a felhasználói felületet, melyen a cég ígérete szerint a 6.5 verzió változtatni fog, illetve az alapfunkciókat egyszerübben érhetjük majd el.
 
Az információink szerint az
internet
böngésző az  új operációs rendszerben a
PC
-s
Internet
Explorer 6 motorjára fog épülni (reméljük azért annak számtalan sérülékenysége nélkül) és azzal megegyező java valamint
Adobe Flash
támogatást is nyújt majd.
 
A Windows Mobile 6.5 nem igényel extra hardware-t vagyis a jelenlegi Windows Mobile 6.2 operációs rendszert futtató készülékek valószínüleg minden gond nélkül tudják majd futtatni, persze az már korántsem biztos, hogy minden gyártó támogatni fogja a frissítést.