Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-08-19

Az Apple vizsgálja a hírekben megjelent eseteket, melyekben iPhone készülékek robbantak fel, ám a vállalat ezeket egyelÅ?re egyedi, nem összefüggÅ? esetekként kezeli...

Az Apple vizsgálja a hírekben megjelent eseteket, melyekben iPhone készülékek robbantak fel, ám a vállalat ezeket egyelőre egyedi, nem összefüggő esetekként kezeli…
 
Az utóbbi időben több iPhone és legalább egy iPod Touch is szétrobbant illetve öngyulladás után a lángok martalékává lett. Az esetek futótüzként terjedtek a médiában és természetesen az Apple illetékeseihez is eljutottak a hírek.
 
A cég képviselői azt nyilatkozták, hogy a jelentett esetek egymástól független, elkülönült incidensek és egyelőre fel sem merült, hogy valamilyen általános rendszerhibáról lenne szó. Egyelőre azonban a cég szakemberei keveset tudnak a konkrét részletekről és amíg nem tudják megvizsgálni a szétrobbant eszközöket biztosat nem is lehet mondani.
 
Mindenesetre a tünetek és az esetek kísértetiesen emlékeztetnek minket a pár éve nagy
port
kavart notebook akkumulátor robbanásokra, melynél hibás Sony akkumulátorok rövidzárlata okozott tüzeket. Egyúttal azt se feledjük, hogy az Apple szóban forgó terméke hivatalosan 0 és +35 fok közt müködik tökéletesen és a nagy melegben egy vész rendszer akár le is állíthatja a nem igazán strapabíró szerkezetet, védve a végezetes túlmelegedéstől.  Ez persze még önmagában nem bizonyíték semmire, hiszen nem tudni biztosan, hogy a túlzott melegre pontosan hogy reagál az iPhone.