Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-08-19

A Schneider Electric bemutatta elsÅ? ZigBee-kompatibilis, önálló áramellátású kapcsolójának prototípusát a Münchenben rendezett ZigBee European Forum rendezvényen...

A Schneider Electric bemutatta első ZigBee-kompatibilis, önálló áramellátású kapcsolójának prototípusát a Münchenben rendezett ZigBee European Forum rendezvényen…
 
A ZigBee-technológián alapuló, vezeték és akkumulátor nélkül müködő kapcsolójával a Schneider Electric olyan terméket kínál, amely:
-      [%TAB%]egyszerüen üzembe helyezhető, mivel vezeték nélküli,
-      [%TAB%]megbízható, mivel a kapcs­­­­­­­­­­­oló folyamatosan üzemel, és nem igényel karbantartást,
-      [%TAB%]környezetbarát, hiszen müködéséhez nincs szükség akkumulátorra, amelynek újrahasznosításáról később gondoskodni kellene.
 
 „Nagyszabású fejlesztési munka eredményeképpen a világon elsőként a Schneider Electric fejlesztési részlege ért el valódi technológiai áttörést ezen a téren”[%ITALIC%] – mondta Philippe Delorme, a Schneider Electric stratégiai és fejlesztési részlegének ügyvezető alelnöke. [%ITALIC%]„Egy nyílt, globális szabvány használatával leegyszerüsíthetjük a kommunikációt és hozzájárulhatunk az épületek átfogó intelligenciájának megteremtéséhez” – tette hozzá Philippe Delorme.
 
A ZigBee Alliance non-profit szervezet vezetőjeként, a Schneider Electric már a kezdetektől fogva támogatja a ZigBee vezeték nélküli technológia szabványosítását, mivel ennek elterjedése lehetővé tenné a különböző rádiófrekvenciákat használó eszközök közti kommunikációt, ezzel nagyban megkönnyítve mindennapjainkat.
 
Az egyszerü, nyílt technológiai szabvány a legjobb megoldás az új, jóval hatékonyabb eszközök elterjedésének elősegítésére. A világ energiagazdálkodási szakértőjeként a Schneider Electric pedig elkötelezte magát a ZigBee szabványok fejlesztése mellett, mind az energiagazdálkodás és automatizálás, mind a kommunikáció és számítástechnika terén. A Schneider Electric csoport számos helyi és nemzetközi szabványügyi szervezet tagja, többek között az IEC, az
ISO
és az ODVA szervezeteké.
 
A Münchenben bemutatott prototípus a HOMES ([%UNDERLINE%]www.homesprogramme.com[%UNDERLINE%]) programhoz kapcsolódva született meg. Ebben az európai projektben 13 gyártó- és kutatóvállalat – többek között a Schneider Electric – dolgozik az épületek optimális energiafelhasználását biztosító megoldások kifejlesztésén.