Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-08-19

A Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MX az új Darkfield Laser Tracking technológiát használja, melynek segítségével az egerek átlátszó üvegen is használhatóak...

 
A Darkfield Laser Tracking technológia lehetővé teszi, hogy a kedvenc egerünket gyakorlatilag bárhol használhassuk ­– legyen az akár üveg vagy más fényes felület. Az új megoldást a Logitech Performance Mouse MX[%ITALIC%] és a [%ITALIC%]Logitech Anywhere Mouse MX bemutatásával vezeti be a gyártó, választási lehetőséget kínálva a teljes méretü és a kompakt notebook egereket kereső felhasználóknak egyaránt.
 
A Logitech kutatása kimutatta, hogy az otthonok 40%-ában található valamilyen üvegfelület (az ablakokat nem beleértve). A laptopok egyre növekvő népszerüségével, a felhasználók számítógép használati szokásai is megváltoztak. Mivel az emberek nincsenek helyhez kötve, rendszerint a lakás több pontján is használják a gépüket, így nem egyszer találkoznak olyan változatos felületekkel – mint a gránit és a lakkozott fa –, amelyeken egy átlagos egér nem használható.
 
Elérhető áruk és a szabadság adta előnyük miatt, a laptopok népszerüsége jelentősen megnőtt az elmúlt években – az emberek manapság szeretnének a digitális világhoz bárhol és bármikor kapcsolódni. Eddig egy egér sem volt képes ezt a rugalmasságot biztosítani[%ITALIC%].” – hívta fel a figyelmet Rory Dooley, a Logitech perifériákkal foglalkozó részlegének igazgatója. „[%ITALIC%]A Darkfield technológiának köszönhetően, a Logitech egerünkkel a reggeli híreket mindenféle probléma nélkül böngészhetjük a gránit konyhaasztalunkon, a munkahelyi üvegasztalunkon pedig könnyedén szerkesztjük a táblázatokat .”
 
Az üveg „legyőzése”[%BOLD%][%BOLD%]
 
A számítógépes egerek fejlesztésében úttörő Logitech, már a 80-as években szinte minden technikai innovációt elsőként vezetett be az egerek piacán – kitartóan finomítva az ember és digitális világ közötti kommunikáció egyik elsődleges eszközét, amely mára a mindennapok részévé vált. A lézeres érzékelőtől, a nagy sebességü görgetésen át a Plug-and-Forget Nano Reciever -ig, számos innovatív megoldás köthető a Logitech nevéhez, melyekből látszik, hogy a Logitech elkötelezte magát olyan új technológiák keresésében, amelyek még több élményt nyújthatnak a felhasználóknak.
 
A hagyományos lézeres technológia azon alapszik, hogy az egér érzékelője feltérképezi az alatta elterülő felület részleteit. Minél heterogénebb a felület, annál könnyebb az érzékelőnek referenciapontokat találnia, hogy pontosan követhesse a mozgást. Azonban a fényes felületek – mint az üveg – teljesen simák, így nem rendelkeznek elegendő információval egy átlagos lézeres érzékelő számára.
 
Az üvegen (legalább 4 mm vastag) való használathoz, a Logitech Darkfield, a mikroszkopikus dark field technológiát alkalmazza, mely a mikroszkopikus méretü részecskéket és karcolásokat vizsgálja, és nem magát a felületet követi le. Ahogy a szemünk látja a tiszta éjszakai égen a csillagokat, úgy „látja” az egér érzékelője a sötét háttérnek megfelelő tiszta területeken a
port
vagy a karcolásokat, mint apró világos pontokat. Ezeknek a porszemeknek az egérhez viszonyított mozgását érzékeli a szenzor, amely így pontosan követni tudja a mozgást.
 
A Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MX
 
Mivel a megfelelő választék nagyon fontos, az új technológia mind teljes, mind kompakt méretü egerekben elérhetővé válik. Mindkét modell nagy sebességü görgővel szerelték fel, hogy könnyedén átröpülhessünk a hosszú dokumentumokon, miközben megtartották a hagyományos fokozatos görgetési módot is, hogy pontosan navigálhassunk a listák, a fotók vagy a diák között.
 
A teljes méretü Logitech Performance Mouse MX egérrel nem lesz lehetetlen feladatunk. A jobbkezes ergonómikus forma a tökéletes kényelem érzetét adja, míg a rugalmas
micro-USB
újratöltő-rendszerrel feltölthetjük az egeret gépünkön vagy hálózati csatlakozón keresztül – akár használat közben is. A hatékonyság kedvéért a négy, személyre szabható hüvelykgombbal a legfontosabb müveletek – mint az ablakváltás vagy a nagyítás – irányítását egyetlen gombnyomással el tudjuk végezni. Az erő-érzékeny oldalirányú görgetés (szoftveresen vezérelhető) – elsőként a Logitech egerek között – pedig gyors navigálást szavatol a böngészés során.
 
A Logitech Anywhere Mouse MX kompakt méretének köszönhetően, bárhol megállja a helyét, az utazótok pedig megvédi az egeret, bárhová is vigyük magunkkal. A természetes kéztartás kivételes kényelmet nyújt az ergonómikus fogófelület révén, a hüvelykgombok pedig az
internet
hatékony böngészését teszik lehetővé.
 
A Logitech nemrég bejelentett Logitech Unifying Receiver technológiával mindkét eszköz kompatibilis, így a számítógép szállítása során sem kell leválasztanunk a vevőegységet. A Unifying technológiának köszönhetően, könnyedén használhatjuk a gépünket a különböző helyzetekhez leginkább megfelelő eszközökkel is – beleértve a nemrég bejelentett Logitech Keyboard K350-at[%ITALIC%], a [%ITALIC%]Logitech Keyboard K340-et[%ITALIC%], a [%ITALIC%]Logitech Marathon Mouse M705-öt[%ITALIC%] és a [%ITALIC%]Logitech Wireless Mouse M505-öt – anélkül, hogy azokat külön csatlakoztatni kéne.
 
A Logitech Performance Mouse MX megjelenése Európában még augusztusban várható 100 eurós áron. A Logitech Anywhere Mouse MX szintén augusztusban jelenik meg Európa-szerte ára pedig 80 euró körül alakul majd.