Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-08-14

A RIM megerÅ?sítette, hogy olyan BlackBerry variánson dolgoznak, mely az eddigiektÅ?l eltérÅ?en egy karóra formájában biztosítja a megszokott üzleti funkciókat...

A RIM megerősítette, hogy olyan
BlackBerry
variánson dolgoznak, mely az eddigiektől eltérően egy karóra formájában biztosítja a megszokott üzleti funkciókat…
 
Az óratelefonok valamelyest újra reneszánszukat kezdik élni, és bár praktikusságuk jelenlegi formájukban sok szempontból megkérdőjelezhető mégis egyre több gyártó kísérletezik ezzel a formával. Az LG GD910 után érkezett a Samsung modellje és a Hyundai MP-910 sem váratott sokat magára, valamint nálunk kevésbé ismert kínai gyártók is időről időre próbálkoznak óramobillal ám a RIM lett volna az utolsó nevek egyike mely eszünkbe ötlik egy ilyen szerkezet hallatán.
 
Számítható volt e vagy sem, mostanra mellékes, hiszen a BlackBerry készülékeiről híres cég BlackBerry
Bluetooth
Watch nevü eszköze hasonlóan a Sony Ericsson órájához egy kiegészítő lesz okostelefon mellé és nem egy önálló készülék. Lehetővé teszi majd Bluetooth kapcsolaton keresztül üzenetek megjelenítését, közösségi weboldalakat nézegethetünk rajta, de akár zene és videó lejátszás vezérlésre is használható lesz.
 
Ha még mindez nem lenne elég a BlackBerry az első saját márkanévvel rendelkező headset piaci bevezetését is tervezi, mely az Alpha 1 BlackBerry Bluetooth Headset nevet kapja. A fekete müanyag és króm díszítésü apróság igazán jó megjelenésü lesz.
 
Természetesen árról vagy megjelenési dátumokról egyelőre nem szól a fáma, mindenesetre izgalmas év vége elé nézünk.