Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-08-12

Blogíró versenyt hirdet az IBM Magyarország, melynek célja, hogy megszólítsa a fiatal, technológiai újítások iránt fogékony korosztályt, akik már felelÅ?sen gondolkodnak saját jövÅ?jükrÅ?l is...

Blogíró versenyt hirdet az IBM Magyarország, melynek célja, hogy megszólítsa a fiatal, technológiai újítások iránt fogékony korosztályt, akik már felelősen gondolkodnak saját jövőjükről is.
 
A fiatal versenyzők feladata, hogy elgondolkodjanak egy jobban müködő ország képéről és újító, jobbító szándékú javaslatokat tegyenek az őket körülvevő mikrokörnyezetről, legyen az iskola, közlekedés, szórakozás, munka, pihenés vagy sport. Mindezt 3 hónapon keresztül, blogbejegyzések formájában. A versenyen a témaválasztás szabad, egyetlen kikötés van: az ötleteknek valamilyen módon kapcsolódniuk kell az információs technológiához.
 
„Szeretnénk tudatosítani a fiatal generációkban, hogy megváltozott világunkban minden mindennel összefügg. Pillananatnyi döntéseinknek már most mérlegelnünk kell hosszútávú hatásait. Rá kell jönnünk, hogy erőforrásainkat tudatosabban kell felhasználnunk. Ez csak úgy lehetséges, ha összehangoljuk az üzlet, a társadalom és a környezet érdekeit. A fiataloknak ebben kiemelt szerepük van, az ő döntéseik nagy mértékben befolyásolják mindannyiunk jövőjét.” – mondta Pongrácz Ferenc az IBM Magyarország pénzügyi igazgatója.
 
A blogolni vágyó fiataloknak az IBM Smarter Planet koncepciója nyújt segítséget, melyről részletesebben olvashatnak a verseny honlapján a smarterhungary.buzz.hu oldalon. Ugyanitt lehet nevezni is. A verseny augusztus 10. és október 31. között zajlik, a legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák a szervezők.
 
A verseny kiemelt támogatói a Takforsys Üzleti Informatikai Kft., az Überkonzol és az Xbox. További támogatók az LG, a cdv-seven m, a SkinZone, az EA, az XMS és a Mindshare. Médiatámogatók: HWSW, Buzz.hu, Gamekapocs.hu, Gamestar.hu, Hotdog.hu,
PC
World.