Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-08-12

Az új vezeték nélküli adatátvitellel és színes érintÅ?képernyÅ?vel felszerelt Harmony akár 15 másik távirányítót is helyettesít és még a szekrényben elzárt készülékeket is vezérelni tudja...

 

A Logitech vállalat bemutatta új Logitech Harmony 900 távirányítóját. A megújult rádiófrekvenciás (
RF
) adatátviteli megoldásnak, a színes érintőképernyőnek és az intuitív gombkiosztásnak köszönhetően, a Logitech Harmony 900 távirányító még akkor is könnyen elboldogul a tévével, a játékkonzollal, a DVD- és zenelejátszóval, ha ezek szekrényajtók mögé vannak rejtve.
„Mint minden [%ITALIC%]Harmony[%ITALIC%] távirányító, a [%ITALIC%]Harmony 900[%ITALIC%] is jelentősen leegyszerüsíti a házimozi rendszerek kezelését. Ez manapság azért fontos, mert az emberek egyre szívesebben maradnak otthon, a kényelmes kanapén, és néznek filmeket nagy képernyős tévéiken és [%ITALIC%][%ITALIC%]surround hangrendszereiken”[%ITALIC%] – mondta Ashish Arora, a Logitech Harmony üzletágának alelnök-vezérigazgatója[%ITALIC%]. „Sajnos az egyre nagyobb tudású házimozi rendszerekkel egyre több különböző távvezérlő és kábel is jár. A [%ITALIC%]Harmony 900[%ITALIC%] távirányító rádióhullámokkal akár 15-féle készüléknek is parancsolni tud, így kényelmesebben kezelhetjük vele szórakoztató eszközparkunkat és végre megszabadulhatunk a rendetlenségtől is.”
 
A Harmony 900 távirányító teljesen megújított RF rendszere segítségével akár 30 méteres távolságból is könnyen vezérelhetjük a szekrénybe zárt készülékeinket, és mindezt a korábbi RF megoldások nehézkes telepítése nélkül. Elég csak elhelyeznünk a tartozék infravörös jelsugárzót és egy-két mini-jeladót a szekrény polcain, az irányítandó készülékek közelében. (Más RF távirányítókkal ellentétben nem kell minden egyes eszközre jeladókat ragasztanunk.) Ezután elég kiválasztani a Harmony 900 távirányító színes érintőképernyőjén, hogy melyik berendezéseket szeretnénk rádiójellel távirányítani. Ha kész vagyunk a beállítással, már rá is zárhatjuk a szekrényajtót házimozi rendszerünkre, és a távvezérlővel így is bárhonnan elérhetjük azt.
 
A Logitech Harmony One távirányító díjnyertes formatervét követő Logitech Harmony 900 távvezérlőn is mindent gyorsan meg lehet találni. Intuitív gombkiosztása négy jól elkülöníthető zónára oszlik: számgombokra, hagyományos
DVD
vezérlőgombokra, hangerőszabályzó és csatornaváltó billenőgombra, valamint az érintőképernyő menügombjaira. Csak a legszükségesebb 44 nyomógomb kapott helyet a Harmony 900 felületén, és ezek mindegyike egyéni formájú, így tapintás alapján, akár vakon is megtalálhatjuk rajta, amit keresünk.
 
[%IMAGB=10835%]Ahogyan minden eddigi Logitech Harmony távirányító, a termékcsalád legújabb tagja is lehetővé teszi, hogy kedvenc filmünket vagy tévémüsorunkat egyetlen gomb megnyomásával nézni kezdhessük. A Harmony 900 használatakor nincs szükség komplikált feljegyzésekre és hosszadalmas útmutatókra a házimozi rendszer üzemeltetéséről: a tevékenység alapú, egygombos megoldásnak köszönhetően gyerekjáték az egész. A család minden tagja, a barátaink, de még a bébicsősz is egyszerüen ki tudja választani a kívánt tevékenységnek megfelelő (például „TV nézés”) képernyőgombot, a többi már a Harmony 900 dolga. A távvezérlő ekkor bekapcsolja a TV-t, a kábeldekódert, az erősítőt és minden egyéb szükséges eszközt.
 
A Logitech Harmony 900 univerzális távirányító megjelenése az Egyesült Államokban és Európában is szeptemberre várható. Ajánlott fogyasztói ára Európában nagyjából 399,99 euró lesz. Az alapcsomag tartalmaz egy töltő-bázisállomást, újratölthető akkumulátorokat, tápegységet, IR jelsugárzót és két mini jelsugárzót. A későbbiekben további jelsugárzókból és mini jelsugárzókból összeállított csomagokat is be lehet majd szerezni.