Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-08-04

A napokban többségi tulajdont szerzett Magyarország legnépszerübb vásárlási tanácsadó portáljában, az ÁrukeresÅ?ben a dél-afrikai Naspers...

 
A megállapodás értelmében az online vásárlási kalauz a Naspers közép-európai csoportját, az Allegrót színesíti a szintén idén taggá vált TeszVesz és Vatera mellett. Az Árukereső saját néven, az oldal jellemzőinek megváltoztatása nélkül folytatja müködését.
 
Az Árukereső 2004-ben alakult, és az azóta eltelt öt évben Magyarország piacvezető ár-összehasonlító oldalává vált. A portált üzemeltető cég (árukereső.hu Kft.) az országhatárokon túl is müködteti szolgáltatásait: Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Törökországban és Portugáliában müködtet hasonló oldalakat.
 
Látogatóinak száma a hat országban havi szinten eléri a 3,5 millió főt, árbevétele 2008-ban 140 millió forint volt. Az Árukereső - webes kereskedő partnerei segítségével - lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtalálják az online kapható termékek közül a legkedvezőbb árút. Ehhez az is szükséges, hogy a kereskedők az oldalon regisztrálják webshopjukat. A felhasználók pedig tapasztalataik megosztásával egymásnak is segítséget nyújthatnak a vásárláshoz.
 
Az online áruböngészésben további növekedési potenciált látó Allegro a mostani alku értelmében 75%-os tulajdonrészt szerzett a regionális elérésü Árukeresőben. A lengyel székhellyel bíró csoport portfóliójában már most is több régióbeli ár-összehasonlító és aukciós site található, köztük a magyar Vatera és TeszVesz. „Az Allegro nemzetközi tapasztalata és tőkeerős háttere garanciát jelentenek az Árukereső további fejlesztésére. Jelenleg is folynak tárgyalások arról, hogy a szomszédos országokban már bizonyított, jól müködő megoldások közül melyiket honosítsuk meg itthon is” - mondta Leskó Norbert az árukereső.hu Kft. ügyvezetője.
Hozzátette, abban már most megállapodtak az új tulajdonossal, hogy az e-vásárlási kalauz neve és karaktere változatlan marad.