Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2009-08-03

Két esetrÅ?l is hírt szereztünk ahol Apple iPod illetve egy iPhone robbant fel illetve gyulladt ki, az utóbbi esetben egy autó ülését teljesen átégetve...

Két esetről is hírt szereztünk ahol Apple iPod illetve egy iPhone robbant fel illetve gyulladt ki, az utóbbi esetben egy autó ülését teljesen átégetve…
 
Az Apple készülékek nagyon érzékenyek a melegedésre a hivatalos adatok nyáron betarthatatlan müködési körülményeket határoznak meg ami már önmagában elgondolkodtató. Hogy a mostani eseteket mi okozta az egyelőre rejtély ám két egymástól eltérő de igen komoly tüz illetve robbanás történt.
 
[%IMAGB=10762%]Az első eset Angliában történt. Egy fiatal lány iPod Touch zenelejátszója egyszerüen felrobbant. A kislány édesapja elmondta, hogy a készülék először sziszegő hangot adott ki magából, majd elkezdett drasztikusan melegedni. Ezt követően gyorsan kidobták a készüléket a hátsó ajtón, ami fél percen belül egy hangos puffanás kíséretben szabályosan felrobbant.
 
A másik eset Hollandiában zajlott egy iPhone készülékkel, melyet tulajdonosa Pieter uit Leiden az autóban felejtett az anyósülésen. A telefon nem volt töltőn és egyszerüen készenléti állapotban pihent. Amikor tulajdonosa visszatért az autójához akkor látta, hogy az egész belső teret fekete füst tölti meg, majd miután kinyitotta az ajtókat és kitisztult a levegő akkor láthatta Pieter, hogy az anyósülésen hagyott készülék egy krátert égetett maga alá miközben maga is szenes hamuvá változott.