Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-08-03

A Sharp Corporation és a Sony Corporation a 2009. július 30-án megállapodást kötött arról, hogy a nagyméretü LCD panelek elÅ?állítására és értékesítésére új vegyesvállalatot hoznak létre...

A Sharp 2009 július 1-én a Sakai városában épülő új
LCD
panel gyárát a cég 100 százalékos tulajdonát képező Sharp Display Products Corporation („SDP”) nevü leányvállalatára ruházta. A tervek szerint az SDP 2009 októberében kezdi meg müködését. 2009 december 29-ére a Sharp 66 százalékos, míg a Sony 34% százalélos befektetési aránnyal képviselteti magát az újonnan megalakuló vegyesvállalatban. Ennek érdekében első lépésként a Sony 10 milliárd Yent fektet be az SDP-be, cserébe a Sony megkapja az SDP által újonnan kibocsájtott részvényeket. A tranzakció eredményeként ugyanezen a napon az SDP a Sharp és a Sony vegyesvállalatává válik. A megállapodás szerint bizonyos, a megállapodásban lefektetett feltételek teljesülése esetén a Sony számos további tőkeinjekciót ad  az SDP-nek.
Az SDP törekedni fog arra, hogy a maximalizálja annak az előnyeit, hogy a világon elsőként alkalmaz tízedik-generációs üveg-szubsztrátumokat a nagyméretü LCD panelek és modulok előállításához. Az itt készülő LCD paneleket a legjobb minőség, ár és teljesítmény jellemzi majd.
A két cég együttmüködésének élénkítések érdekében a Sharp és a Sony továbbra is tárgyal az LCD modulokhoz tartozó komponensek közös fejlesztéséről.