Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-07-31

A Nikon bejelentette a D3000 fényképezÅ?gépet, amely az eddigi legegyszerübb, leginkább elérhetÅ? DSLR a cég kínálatában. A gép 10.2 megapixeles képérzékelÅ?vel rendelekzik...


 
 
Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A D3000 eloszlatja azt a tévhitet, hogy a
DSLR
fényképezőgépek bonyolultak. Segítségével a szép fotók készítése egyszerübb, mint eddig bármikor. A fotós mostantól valóban a fényképezés örömére koncentrálhat, mert az Útmutató mód segít abban, hogy a legkisebb erőfeszítéssel a legszebb képek készülhessenek.”
 
A D3000 azoknak készült, akik a beállításokkal való bajlódás nélkül szeretnének fényképezni. A fotós csak kiválasztja a téma megfelelő paramétereit, és a fényképezőgép elvégzi a többit. Az azonnali reakció jóvoltából mindig megmaradnak az értékes pillanatok. A 11 pontos automatikus élességállítási rendszer garantálja, hogy minden portréalany éles legyen a képen, a fényes keresőben pedig mindig megfelelően lehet komponálni.
 
A 10,2
megapixeles
érzékelő, a nagy teljesítményü EXPEED feldolgozó rendszer és a fantasztikus NIKKOR objektívek biztosítják, hogy mindig kiváló képek szülessenek, bármit csináljon fotózás közben Ön vagy a modellje. Az átfogó expozíciómérő rendszer, az
ISO
1600 érzékenység és a beépített
vaku
a sötét helyeken is megbízható teljesítményt kínál.
 
A kezdő DSLR-felhasználó számára az intelligens Útmutató mód segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a digitális tükörreflexes fényképezés lehetőségeiből. Egyszerüsíti a fényképezőgép beállítását, és megmutatja, hogyan lehet jobb képeket készíteni. Ha Ön fejleszteni szeretné fotóstudását, most megvan rá a lehetősége. Ha a témára szeretne koncentrálni, azt is megteheti. A D3000 mindkét esetben könnyedén és automatikusan segíti Önt.
 
A 7,62 centiméteres
LCD
-monitor révén megoszthatja képeit családjával és barátaival is, valamint élvezetes módon, még a fényképezőgépben dolgozhatja fel az elkészült felvételeket. Az Útmutató mód mellett említést érdemel az is, hogy a grafikus menük nagyobbak és egyszerübbek lettek, mert a szöveg helyett sok esetben képeket használnak. A beépített képszerkesztési effektusok széles tárházának kihasználásával igazán kreatív módon dolgozhatja fel a képeit, majd megoszthatja őket családjával és barátaival is.
 
Bárhol jár és bármit csinál, a D3000 a családi kirándulások és események elmaradhatatlan résztvevője. A fényképezőgép átfogó technológiái és strapabíró külső kialakítása megfelelően kezelik a szabadidős felhasználás kihívásait. Az exkluzív porosodáscsökkentő rendszer és levegő áramlás vezérlő rendszer minimálisra csökkenti az érzékelőre jutó por mennyiségét. A gép és az objektív kis mérete és tömege – valamint strapabíró váza – miatt a D3000 egyszerüen kihagyhatatlan a családi mulatságokból!