Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-07-21

Kísérleti jelleggel 3D vagyis jobbára különféle segédeszközökkel térhatásúnak érzékelhetÅ? videók kerültek fel a YouTube-ra...

Kísérleti jelleggel
3D
vagyis jobbára különféle segédeszközökkel térhatásúnak érzékelhető videók kerültek fel a YouTube-ra…
 
Jelenleg nem sok videó érhető el 3D formátumban és azok is inkább technikai teszt jellegüek, de a kezdeményezés érdekes. Persze a gond ott kezdődik, hogy kell lennie otthon egy megfelelően polarizált szemüvegnek, hasonlóan a 3D mozikhoz melyen keresztül térhatásúnak láthatjuk a képet.
 
Az elképzelés a Google 20 százalékos szabályának köszönhetően született, mely szerint minden alkalmazott a munkaidejének húsz százalékában foglalkozhat saját ötelteivel, elképzeléseivel a rendes munkáján kívül. Így született meg az ötlet, mely nemcsak egy hanem közel 10 féle 3D változatot kínál fel a 3D videóknál, az osztott képes megoldástó, a klasszikus kék/piros 3D videóig.
 
Az ötlet kreatív habár elterjedését a szemüvegek hiányán felül sok egyéb is lassíthatja és nem valószínü, hogy egyhamar nagytömegben elterjedhet ez a rendszer. Talán ha a extra segédeszköz nélkül képesek lesznek a monitorok megjeleníteni térhatású képet akkor nagyobb lesz a kereslet.
 
Link: YouTube 3D Test