Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-07-17

A Bose bejelentette legújabb SoundLink névre keresztelt eszközét, mely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakozik a számítógépünkhöz...

A Bose bejelentette legújabb SoundLink névre keresztelt eszközét, mely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakozik a számítógépünkhöz...
 
 
A Bose híres a messzemenően exkluzív és ezzel együtt persze nem olcsó hangtechnikai megoldásokról, ám ezúttal egy igen praktikus eszközzel rukkoltak elő. A SoundLink nem más mint egy vezeték nélküli akkumulátoros hangszóró.
 
A Bose alkotása egy
USB
pendrive méretü adóvevő segítségével csatlakozik számítógépünkhöz, melyhez nem szükséges sem kezelőprogram, sem pedig
Wi-Fi
vagy más hálózati rendszer. A hangszóró szabványos USB hangeszközként szerepel majd az operációs rendszerben, így bármilyen nekünk kedves zenelejátszót használhatunk.
 
A SoundLink beépített
Li-Ion
akkumulátora egy töltéssel maximális hangerő mellett három órán keresztül tud müködni, ám szerényebb hangszinteken ez az idő hosszabb is lehet. A rendszer hangminőségéről a Bose egyedi akusztikai megoldásai, és a minőségi hangszórók gondoskodnak a maximális kényelemről pedig az infravörös távvezérlő. A készülékről közvetlenül is lehetőség van konfigurációra az érintés érzékeny szabályzók segítségével.
 
Természetesen csak önmagában is használhatjuk az akkus hangszórónkat, mivel bármilyen
MP3
lejátszót, telefont,
CD
lejátszót vagy iPod, iPhone készüléket is csatlakoztathatunk hozzá a kiegészítő vezetékes bemeneten.
 
A világpiaci forgalmazás augusztus végén kezdődik és az ügyes szerkezetért komolyan a pénztárcánkba kell majd nyúlni, mivel 550 dolláros árcédula szerepel majd a dobozon, ami hazai forgalmazásban még magasabb lehet majd.