Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-07-16

A Symantec a W32.Koobface féreg egy új variánsát észlelte.. Az új változatot W32.Koobface.C â?? ként azonosítottak, és kifejezetten a Twitter felhasználókat célozza...

A Symantec a W32.Koobface féreg egy új variánsát észlelte, amit eredetileg 2008 augusztusában fedeztek fel. Az új változatot W32.Koobface.C – ként azonosítottak, és kifejezetten a Twitter felhasználókat célozza.

A Symantec a W32.Koobface féreg egy új variánsát észlelte. Az új változatot W32.Koobface.C – ként azonosítottak, és kifejezetten a Twitter felhasználókat célozza. A féreg átveszi az uralmat a fertőzött felhasználók Twitter hozzáférése felett és automatikus tweetelésbe kezd, hogy megfertőzze a követőket.
 
A féreg átveszi az uralmat a fertőzött felhasználók Twitter hozzáférése felett és automatikus tweetelésbe kezd, hogy megfertőzze a követőket. Akárhányszor egy fertőzött felhasználó belép a profiljába, a Koobface müködésbe lép és egy új tweetet helyez el.
 
A követők az alábbi üzenetekkel találkozhatnak, melyekhez minden esetben egy link is tartozik:
·      My home video :)
·      Watch my new private video! LOL :)
·      michaeljackson‛ testament on youtube
 
A felhasználókat a linkre kattintva egy hamis videómegosztó oldalra irányítják. Az oldalon a videó megtekintéséhez egy kodeket kell letölteni. A kodeket W32.Koobface.A-ként azonosították a szakértők..
 
Twitter felhasználóként illetve bármilyen közösségi rendszerben és a gyanús
e-mail
esetében is legyünk résen, hogy milyen linkekre kattintunk, különösen igaz hogyha a valaki a házi videóját ajánlja figyelmünkbe, vagy valamilyen EXE, ZIP, stb. állományt kér hogy töltsünk le. Megbízható és naprakész biztonsági szoftverrel fegyverezzük fel magunkat, mert így nagyobb esélyünk van a baj megelőzésére.