Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
digimaniac - 2009-07-14

A ColdFusion 9 olyan hatékony fejlesztÅ?i technológia dinamikus webhelyek és internetes alkalmazások létrehozására, amely növeli a fejlesztÅ?k hatékonyságát...

A ColdFusion 9 olyan hatékony fejlesztői technológia dinamikus webhelyek és internetes alkalmazások létrehozására, amely növeli a fejlesztők hatékonyságát, illeszkedik az összetett vállalati környezetekbe, valamint gazdag és interaktív élményt biztosít a felhasználóknak.

 
A ColdFusion környezetet használó fejlesztők így már kiaknázhatják a jobb integrációt az
Adobe Flash
Platform megoldással, amely a beépített eszközök, keretrendszerek, ügyfélprogramok és kiszolgálók teljes rendszereként ugyanolyan minőségben futtatja számos operációs rendszeren és eszközön a létrehozott webes alkalmazásokat, tartalmakat és videókat. Ennek eredményeképpen a fejlesztők és az informatikai szakemberek könnyebben hozhatnak létre gazdag felhasználói felületeket vállalati alkalmazásaikhoz és beilleszthetik azokat meglévő technológiáikba.
„A ColdFusion elfogadottsága nőtt, amióta bevezettük a Flex, az AJAX és a
PDF
támogatását a ColdFusion 8 verzióban” [%ITALIC%]– nyilatkozta David Wadhwani, az Adobe Platform Business Unit vezérigazgatója és alelnöke. [%ITALIC%]„Az Adobe AIR alkalmazásoktól kezdve a vállalati Adobe LiveCycle ES megoldásig sokkal jobb lett az integráció, így a vállalatok gyorsan teljesíthetik az üzleti élet alapvető elvárásait, míg a ColdFusion Builder a fejlesztők számára nyújt jobb munkafolyamatot a ColdFusion és a
Flash
Platform között a gazdag internetes alkalmazások fejlesztéséhez.


Különféle iparágakban dolgozó ügyfelek vesznek részt a ColdFusion 9 és a ColdFusion Builder nyilvános bétaverzióinak tesztelésében . „A ColdFusion 9 számos új, érdeklődésre számot tartó szolgáltatást kínál a vállalati ügyfeleknek. Különösen fontos a Microsoft SharePoint integrációja és a Microsoft Office dokumentumok írásának és olvasásának lehetősége az üzleti munkafolyamatokban”[%ITALIC%] – jelentette ki Joel Cox, a Goodyear informatikai termékmenedzsere. [%ITALIC%]„Az új innovatív eszközök sora és a szorosabb integráció a müködés új szintjére emeli a ColdFusion rendszereket: a fejlesztők és az üzleti felhasználók egyaránt jobb teljesítménnyel számolhatnak.”
 
A ColdFusion 9 úgy gyorsítja fel a fejlesztési folyamatot, hogy az összetett és erőteljes üzleti logikát néhány sornyi kódra csökkenti. A ColdFusion 9 alkalmazások könnyedén hozzáférnek a meglévő vállalati infrastruktúra adataihoz, például a Microsoft SharePoint portálhoz, a Microsoft Office fájlokhoz és portletszabványokhoz. Az új ColdFusion 9 szolgáltatásai közé tartozik egy Adobe AIR alkalmazás is, amellyel központi helyről kezelhetők a ColdFusion-kiszolgálók, így csökken az időszükséglet és az ismétlődő feladatok száma. A ColdFusion 9 helyi és távoli adatbázis-szinkronizálást biztosít az Adobe AIR rendszerben, ezáltal a felhasználók elégedettségét növeli, hogy az internetkapcsolat állapotától függetlenül használhatják alkalmazásaikat. Emellett a Hibernate ORM (Object Relational Mapping) megoldásával kiépített szoros integrációval a fejlesztők adatbázis-független alkalmazásokat is készíthetnek. Az új szolgáltatások összessége a gyorsabb fejlesztést és a webes alkalmazások gyorsabb használatba bevezetését eredményezheti.
 
A ColdFusion Builder egy új fejlesztői eszköz, amely egységes, testre szabható és bővíthető fejlesztői környezetet nyújt az alkalmazások kódolásához, a kiszolgálók kezeléséhez és a projektek bevezetéséhez. A
szoftver
eszközeivel az integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) belül is lehetséges a hibakeresés, a távoli támogatás és az egyéni kódok generálása. Az új megoldás testre szabott fejlesztői környezetben támogatja a ColdFusion 7 és 8 alkalmazásait. A ColdFusion Builder használatával az elvégzendő feladatok automatizálásának és a kód újrafelhasználásának köszönhetően nő a fejlesztők hatékonysága. Mivel a ColdFusion Builder és az
Adobe Flash
Builder egyaránt Eclipse-alapú, az ügyfél- és kiszolgálóoldali kódok generálásakor átfogó funkcióintegráció segíti a fejlettebb munkafolyamatok kialakítását. Ennek eredményeképpen a fejlesztők sokkal egyszerübben hozhatnak létre gazdag felhasználói felületeket és alkalmazásokat a ColdFusion kiszolgálóoldali logikája alapján.
A ColdFusion 9 nyilvános bétaverziója a [%A=http://www.adobe.com/go/coldfusion_beta_download%][%UNDERLINE%]www.adobe.com/go/coldfusion_beta_download[%UNDERLINE%][%A%] címről tölthető le. A ColdFusion Builder nyilvános bétaverziója a [%A=http://www.adobe.com/go/coldfusion_builder_beta_download%][%UNDERLINE%]www.adobe.com/go/coldfusion_builder_beta_download[%UNDERLINE%][%A%] címről tölthető le.