Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-07-08

Az OCZ bejelentette a már amúgy is villámgyors Vertex SSD meghajtóinak turbó változatát, mely gyorsabb SDR RAM gyorsító tárat kapott...

Az OCZ bejelentette a már amúgy is villámgyors Vertex
SSD
meghajtóinak turbó változatát, mely gyorsabb SDR
RAM
gyorsító tárat kapott…
 
Az OCZ
SSD
technológiája egyre érettebb lesz melyet többek közt a Vertex és Summit meghajtók esetében meghosszabbított három éves garanciaidő is  jelez. Az OCZ termékvonalának egyik leggyorsabb és legjobb tagja a Vertex család, melynek eredeti verziója is meglehetősen gyors volt, melyet a nagyméretü gyorsító tárnak és az Indilinx Barefoot vezérlőnek köszönhettünk.
 
Az OCZ azonban nem elégedett meg ennyivel és az SDR RAM gyorsító tár alapórajelét 160 MHz-ről 180 MHz-re emelték. A változtatás kismértékü sebességnövekedést jelent az olvasás terén 260 MBps-ről 270 MBps-re, azonban az írási sebesség 160 MBps-ről 210 MBps-re nőtt (a legnagyobb 250
GB
kapacitású modellnél), ami jelentős növekedés. A Vertex Turbo sorozatú meghajtók 30, 60, 120 és 250 GB kapacitásokban lesznek elérhetőek.
 
Persze az igazi kérdés, hogy a másodpercenkénti
I/O
müveletek sebességét hogyan befolyásolja az új, gyorsabb memória, ám ez csak a gyakorlatban derül majd ki. Az új változatok ára várhatóan 10 százalékkal lesz magasabb, mint az eredeti Vertex sorozat modelljeinek.