Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-07-06

Az LG Arena 3D-s S-Class kezelÅ?felületéért kapta meg az iF 2009-es kommunikációs formatervezési díj aranyérmét a felhasználói felületek kategóriában...

Az LG Arena
3D
-s S-Class kezelőfelületéért kapta meg az
iF
2009-es kommunikációs formatervezési díj aranyérmét a felhasználói felületek kategóriában, amelyet a grafikus felhasználói felületetek között ítéltek oda a legjobbnak.
 
Az iF kommunikációs formatervezési díjat (iF Design Communication Award) a szervezet olyan innovatív termékeknek ítéli oda, amelyek újszerüen ötvözik a funkcionalitást, a kényelemet és az esztétikumot. Az iF arany díjjal pedig az egyes kategóriák valamilyen iF formatervezési díjat már elnyert legjobb termékeit ismerik el. Ebben az évben a harminc iF arany díjjal jutalmazott terméket 1 368 jelöltből választották ki. Az iF kommunikációs formatervezési díjának legújabb, felhasználói felületek kategóriájában az LG Arena kapott elsőként aranyat. Ez a díj bizonyítja, hogy az S-Class kezelőfelület könnyen kezelhető, kivitelezését tekintve pedig prémium kategóriás.
 
„Az elismerés igazolja, hogy az LG formatervezési szakértelme és innovációja nemcsak a formatervezés, hanem a felhasználói felületek terén is kiemelkedő. Az LG továbbra is olyan termékekkel jelentkezik majd, amelyek egyre kifinomultabbá és élvezetesebbé teszik a felhasználói élményt” – nyilatkozta Kárpáti Zoltán az LG Electronics Magyar Kft. magyarországi
GSM
értékesítési vezetője.
 
Az LG Arena – a vállalat multimédiás mobiltelefonjainak vezető készülékéből - az európai piaci megjelenést követő három hónap alatt mintegy 500 ezret adtak el. Ez a fokozott érdeklődés nagyrészt az LG 3D-s S-Class kezelőfelületének köszönhető, amely nagyban leegyszerüsíti a menü kezelését, és könnyen elérhetővé teszi a multimédiás funkciókat. Az S-Class felhasználói felület oly annyira felhasználóbarát, hogy az új telefontulajdonosok is pillanatok alatt megtanulhatják használni.
 
Az LG 3D-s S-Class kezelőfelülettel látta el további csúcskategóriás készülékeit, többek között a Viewty Smart (GC900) és az LG GD900 Crystal mobilokat is. Ezeket a telefonokat a különböző felhasználói igények kielégítésére tervezték olyan felülettel, amely abban segíti a felhasználókat, hogy a legtöbbet hozhassák ki készülékükből.
 
A Viewty Smart S-Class felülete olyan módosításokat tartalmaz, amelyek ideálissá teszik a kamera használatát a telefonon. Ilyen funkció többek között a multi-touch nagyítási és kicsinyítési parancs, az állóképek, illetve a videomód kiválasztását vezérlő funkció, valamint az Intelligens szenzor automatikus képfelismerő funkció, amely segítségével a Viewty Smart a fénykép tárgyáról, hátteréről, illetve a fényviszonyokról kapott adatokat automatikusan feldolgozza, hogy minden körülmények között tökéletes kép készüljön.
A világ első átlátszó billentyüzetes készüléke, az LG GD900 Crystalt az S-Class olyan verziójával látták el, amelynek révén az nemcsak a teljes érintőképernyőn, hanem az átlátszó Crystal érintőbillentyüzeten keresztül is vezérelhető.
 
Az LG annak érdekében, hogy a nagyközönség megtapasztalhassa az S-Class széles körü előnyeit, világszintü marketingkampányt indított. Ennek keretében a felhasználók számítógépen próbálhatják ki az S-Class újdonságait. Az érdeklődők LG microsite-ról tölthetnek le egy asztali
widget
kisalkalmazást, valamint egy 3D-s képernyővédőt, emellett kipróbálhatnak 3D-s játékokat is. Az LG alkalmazás bemutatja a felhasználói felület funkcióit és müködését, ugyanazt az élményt kínálva, mint egy S-Class felülettel rendelkező telefon. Az oldalról letölthető képernyővédő az S-Class kockaalapú témájára épül, és többféle animálható órával testreszabható, így például mozgó és forgó 3D-s kockákkal. Az érdeklődő résztvevők között számtalan díj is gazdára talál majd.