Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-07-05

Az interneten barangolva a végtelen információ halmaz mellett kitekintést is nyerhetünk a világ távoli pontjaira és a monitor mintegy virtuális ablak lehet sok szép panorámán keresztül...

Az interneten barangolva a végtelen információ halmaz mellett kitekintést is nyerhetünk a világ távoli pontjaira és a monitor mintegy virtuális ablak lehet sok szép panorámán és 360 fokban bejárható múzeumi tárlaton keresztül…
 
Hajlamosak vagyunk az internetre, mint egy zárt világra gondolni, ahol ugyan szinte végtelennek tünő információ mennyiség és egyéb lehetőség van mégis keveset mutat a világból. Ez persze nem igaz, csak tudni kell hol keressük az ablakokat, melyeken keresztül távoli földrészek tájait járhatjuk be virtuálisan.
 
Azon kívül, hogy a 360 fokos panoráma rendszerek a legolcsóbb módot kínálják a világjárásra, bepillantást engednek csodás helyekre, és jó kikapcsolódás lehet akár hétvégén akár munka közben egy kis nézelődés.
 
A [%A=http://www.panoramas.dk/7-wonders/%]http://www.panoramas.dk/7-wonders/[%A%] címen található oldalon híres helyekre látogathatunk el, mint a Colosseum vagy a Kínai Nagy Fal, melyet történetesen egy Magyar fényképész, Varga D. Tamás fotóin keresztül tekinthetünk meg. Ezen kívül ezen a lapon megtalálható a Taj Mahal, Machu Picchu, vagy az Eiffel toronyról készült panoráma is. A Taj Mahal részleteit bár kisebb méretben de nagyobb részletességgel csodálhatjuk meg egy másik oldalon, mely a [%A=http://www.taj-mahal.net/%]http://www.taj-mahal.net/[%A%] címen érhető el.
 
A [%A=http://moon.arounder.com/city_tour_moon_tour/%]http://moon.arounder.com/city_tour_moon_tour/[%A%] címen az Apolló 11, Apolló 12 és Apolló 17 küldetései során készült képeken keresztül körbenézhetünk a holdon.
 
A [%A=http://www.fullscreen360.com/mt-st-helens-compare.htm%]http://www.fullscreen360.com/mt-st-helens-compare.htm[%A%] címen a Mount St. Helens tetejéről nézhetünk végig a kopár hegycsúcsok felett.
 
A múzeumba vágyók számára is van érdekességünk, ugyanis az ameikai Smithsonian National Museum tárlatain is tehetünk egy virtuális sétát a [%A=http://www.mnh.si.edu/panoramas/%]http://www.mnh.si.edu/panoramas/#[%A%] címre kattintva, és bizonyos kiállított preparátumokat és érdekességeket még külön fényképeken is megnézhetünk közelebbről.
 
Persze ezek a panorámák ugyan szépek és jó kikapcsolódást nyújthatnak, a nyomába sem érhetnek a valós élménynek, és egy tényleges sétának a Kínai Nagy Falon.
 
(A weblapok angol nyelvüek)