Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-07-03

A Lenovo három új hordozható gépet jelentett be, melyek kifejlesztésénél az volt a cél, hogy a felhasználó kezébe egy menÅ?, könnyen használható, ugyanakkor megbízható technológiát adjon...

A Lenovo három új hordozható gépet jelentett be, melyek kifejlesztésénél az volt a cél, hogy a felhasználó kezébe egy menő, könnyen használható, ugyanakkor megbízható technológiát adjon, a legfrissebb képességekkel felvértezve, de mindezt elfogadható áron.
 
Az új IdeaPad U350-es notebook egyensúlyt teremt a vékony és könnyü megjelenés és a kiváló teljesítmény között, úgy, hogy árában is versenyképes marad. Eközben az új IdeaPad S12 a csatlakoztathatóság, stílus és szórakoztató funkciók területén erősít, követve az S10 és az S10-2 által kikövezett utat. A Lenovo G550-es noteszgép pedig a kis- és középvállalati dolgozók számára szükséges számítási teljesítményt, gyors memóriát és az erős grafikus képességeket ötvözi a stílusos, professzionális megjelenéssel.
 
"A felhasználók igénylik a vékonyabbb és könnyebb számítógépeket, a fejlett csatlakozási képességeket és az extra hosszú akkumulátor időt, melyek mind szükségesek az egyre mobilabbá váló életstílushoz." - mondta Dion Weisler, a Lenovo Idea termékcsoportjának üzleti folyamataiért felelős alelnöke.
 
IdeaPad U350 Laptop
 
A szépen kidolgozott fekete borítású IdeaPad U350 tökéletes egyensúlyt teremt a hordozhatóság és a teljesítmény között. A négy cellás akkumulátorral 25 milliméternél vékonyabb gép mindössze 1,58 kilogrammot nyom, miközben a 16:9-es képarányú 13,3 hüvelykes
LED
panelen kompromisszumok nélkül nézhetőek akár a nagy felbontású HD-videók is.
 
A kényelmet olyan extrák is fokozzák, mint az Ambient Light Sensor megoldás, ami automatikusan hozzáigazítja a képernyő beállításait a fényviszonyokhoz. Ez a láthatóságon túl az akkumulátoros üzemidőt is javítja. Emellett a Dolby Sound Room technológia a videó lejátszások mellé páratlan hangminőséget is ad, a VeriFace arcfelismerő rendszer pedig egyszerü beléptetést teszt lehetővé a felhasználók számára.
 
A notebook szórakoztató képességeit az
Intel
Core 2 Solo vagy a Pentium ultra-alacsony fogyasztású processzorai, a 8
GB
-ig bővíthető nagy sebességü DDR3-as memóriák és a maximum 500 GB-os merevlemezek szolgálják ki. Az adatok biztonságáért pedig a ThinkPadekből ismert Active Protection System felel, ami a leejtett gép merevlemezét azonnal leállítja, így kerülve el az adatvesztést.
 
IdeaPad S12 Netbook
 
A Lenovo első 12 hüvelykes netbookja, az IdeaPad S12 immár teljes méretü billentyüzettel együtt érkezik. A
netbook
amellett, hogy teljes mértékben kiszolgálja a felhasználók mobilitás igényét, akár hat órás üzemidőt is képes felmutatni az akkumulátor lemerüléséig.
 
A fekete és fehér színben is kapható S12-be integrálásra került a Lenovo QuickStart, ami egy gyorsan betöltődő alkalmazási környezet. Ennek segítségével a felhasználó pillanatok alatt ellenőrizheti emailjeit, meglátogathat weboldalakat, megnyithat dokumentumokat anélkül, hogy ki kellene várnia a teljes operációs rendszer betöltésére.
 
Az IdePad S12 ugyan szintén rendelkezik a VeriFace, a Dolby Headphone technológiákkal, 4-az-1-ben kártyaolvasót is kapott, de legnagyobb előnye mégis az, hogy szupervékony, könnyen hordozható, mégis olcsó eszköz, aminek a teljesítménye megközelíti az átlagos normál notebookokét. A gép 2,5 centiméter vastag, s mindössze 1,36 kg súlyú.
 
Lenovo G550 Laptop
 
A Lenovo a G550-et olyan professzionális felhasználóknak készítette, akiknek fontos, hogy a munkájukat gond nélkül elvégezhessék az eszközükön, de ezen túl szeretnének szeretnék személyes használatra is befogni azt, így igénylik a teljesítmény mellett a stílusos megjelenést és a multimédia képességeket is.
 
Az újratervezett vékonyabb és könnyebb G sorozatú notebook 16:9 képarányú, 15,6 hüvelykes kijelzővel érkezik, a
HDMI
csatlakozó mellett DVD-írót is kapott. A megfelelő teljesítményért a gyors memóriamodulok és az Intel legújabb
Centrino
platformja felel, illetve a játékra is alkalmas nVidia grafikus vezérlő.
 
Árak és elérhetőség
[%SUP%] [%SUP%]
Az IdeaPad U350 bruttó 159 000, az S12 Netbook 129 000, a G550 laptop 119 000 forintba kerül. A készülékek várhatóan augusztustól jelennek meg a hazai boltok polcain.