Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-07-03

Az Microsoft legújabb Kodu vizuális játékfejlesztÅ? csomagja elérhetÅ? az Xbox LIVE-on keresztül, melynek segítségével gyerekjáték lesz a játékfejlesztés...

Az Microsoft legújabb Kodu vizuális játékfejlesztő csomagja elérhető az Xbox LIVE-on keresztül, melynek segítségével gyerekjáték lesz a játékfejlesztés…
 
A Kodu nem más mint egy vizuális programozási környezet, melyben lehetőségünk van játékok készítésére és fejlesztésére. Az elmélet egyszerü, mivel az Xbox 360 vezérlőjével akár egy gyerek is képes összerakni a rendelkezésre álló eszközkészletből különféle játékokat.
 
Persze senki ne gondolja, hogy egy Crysis szintü játékot tud majd csinálni az új eszközzel, de bárki némi fantáziával érdekes ügyességi játékokat készíthet. A Kodu-ban akár több játékos is részt vehet mind a fejlesztésben, mind pedig a végleges játékok kipróbálásában. A kezelőfelület pedig egyszerü és könnyen kezelhető, valamint nem kell a programozási alapokkal bajlódni.
 
A hazai felhasználók azonban kimaradnak a jóból, mivel a Kodu az Xbox LIVE rendszeren keresztül elérhető, amit egyelőre itthonról nem tudunk használni.