Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-07-01

Már magyar nyelven is elérhetÅ? az iWork â??09, az Apple integrált irodai szoftvercsomagjának legfrissebb, 9.0.2 verziója valamint a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.5.7 változata...

 
A frissített operációs rendszer, a Keynote bemutatókészítő 5.0.2, a Numbers táblázatkezelő 2.0.2 valamint Pages szövegszerkesztő 4.0.2 magyar nyelvü verziója ingyenesen letölthető az Apcom, az Apple termékek kizárólagos hazai disztribútorának weboldaláról, valamint térítésmentesen elérhetőek valamennyi hivatalos hazai viszonteladónál.
 
„Azon felhasználóinknak, akik magyar nyelven szeretik használni az Apple operációs rendszerét, illetve egyes programjait nem kell kompromisszumot kötniük, ugyanis mostantól magyarul is letölthetik a Mac
OS
X legfrissebb, 10.5.7, illetve az iWork ’09 legújabb, 9.0.2 verzióját” – mondta el Majoros Miklós, az Apcom, az Apple termékek kizárólagos hazai disztribútorának ügyvezető igazgatója. „Rendkívül fontos mérföldkőnek tartjuk az új magyar változatokat, hiszen mostantól az a feladatunk, hogy folyamatosan szinkronban tartsuk az angol nyelvü verziókkal annak érdekében, hogy minél inkább kiszolgálhassuk hazai felhasználóink igényeit” – tette hozzá az ügyvezető.
 
Az iWork ’09
 
A Keynote ’09 szolgáltatása, a Magic Move lehetővé teszi, hogy egyszerü átmeneteket egymáshoz kapcsolva a több dián ismétlődő elemek helyzete, mérete, iránya vagy átlátszósága folyamatosan változzon. A szöveges átmenetek látványosan változtatják a szöveges elemeket az új diára lépéskor. A fejlett objektum-animációk segítenek az előtünő vagy eltünő grafikus elemeket látványos vizuális hatásokkal füszerezni. A
3D
grafikonok már hengeres változatban vagy ferde élekkel is elérhetőek, emellett az Apple fejlesztői új textúrákat és 3D hatásokat is beépítettek. A külön megvásárolható Keynote Remote programmal a bemutatók az iPhone vagy iPod Touch készülékről is vezérelhetők.
 
A Pages ’09 teljes képernyős nézete segít a munkára koncentrálni, és csak akkor mutatja a menüket, gombsorokat és palettákat, ha azokra tényleg szükség van. Ez a nézet új sablonokat is elérhetővé tesz, melyeknek köszönhetően a dokumentum egyes elemeit rendkívül egyszerü elrejteni, előhívni vagy átrendezni. A MathType 6 támogatás segít a müszaki szakembereknek és matematikusoknak komplex egyenletek és formulák esztétikus megjelenítésében. Az EndNote X2 támogatás megkönnyíti a bibliográfiai hivatkozások korrekt kezelését. A Pages ’09 tartalmaz negyven Apple-tervezésü sablont is, köztük hírleveleket, plakátokat, diplomákat és fejléces levélpapírokat.
 
A Numbers ’09 új technikát kínál az adatok oszlopokba rendezéséhez, melyeket ezt követően egyszerüen lehet elrejteni, előhívni vagy átrendezni, így segít a nagy adatmennyiségek kényelmes feldolgozásában. A számítási képletek írása is sokkal egyszerübbé vált az új függvény-böngésző panelnek segítségével, amely segít a megfelelő függvények kiválasztásában és összekapcsolásában. Az új grafikonok között megtalálhatók már összetett változatok is, valamint lehetőség van trendvonalak és hibahatárok jelölésére is. A Pages vagy Keynote anyagokba beágyazott Numbers táblázatok dinamikusan vannak illesztve, így egyetlen gombnyomással frissíthetők, újraszámolhatók.
 
Letöltés
 
A Mac OS X 10.5.7 valamint az iWork ’09 legfrissebb verziójának magyar nyelvü változata letölthető az alábbi weboldalról: [%A=http://www.apcom.hu/hun/footer/downloads/%]http://www.apcom.hu/hun/footer/downloads/[%A%] Mindkét telepítőcsomag az azonos verziójú, angol nyelvü programokra telepíthető.