Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-06-25

Az Asus legújabb ROG sorozatú noteszgépei a Computex 2009-en már díjat nyertek, hiszen rendkívüli felszereltség mellett a legújabb játékokhoz is elegendÅ? teljesítményt nyújtják...


 
Az Asus
ROG
sorozatát talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen a noteszgép világ legnagyobb teljesítményü darabjai közt tartják őket számon. A cég most két újabb modellel bővíti a kínálatot, melynek külső megjelenése megváltozott, robotok ihlette designt kapott. A korábbiakhoz hasonlóan extravagáns gépek habár már külsejükben igyekeznek félelmet kelteni egyben hangsúlyozzák a bennük rejlő erőt.
 
A gépek
Intel
architektúrára épülnek és a
processzor
választékban csak a legnagyobb teljesítményü modellek szerepelnek egészen a kétmagos 3.06 GHz-es 6
MB
gyorsító tárat tartalmazó T9900-ig és a négymagos 2.26 GHz-es 12 MB gyorsító tárral szerelt Q9100-ig, melyeket az új Intel GM45 lapkakészletek támogatnak. A gépek kaphatók lesznek egy illetve két merevlemezzel is, így akár összesen 1
TB
tárkapacitásunk is lehet, ám grafikus teljesítményük még figyelemre méltóbb. Mindkét modellben nVidia GeForce GTX 260M videókártya foglal helyet 1
GB
saját memóriával. Ezek a grafikus kártyák már képesek jóval 10000 pont feletti értéket elérni
3D
Mark 2006-ban, amit bizony kevés laptop mondhat el magáról, de emellett rendelkeznek az nVidia PhysX motorral is, a minél valóságosabb fizikai mozgás szimuláció érdekében.
 
A laptopok különlegessége, hogy szükség esetén az Asus gépeknél szokásos teljesítmény szabályzó gombbal akár a gyári paramétereken túl is tuningolhatjuk a gépeket az „Extreme Turbo” profil választásával, mely további extra teljesítményt ad (ez rendszerint maximum 15-20 százalék processzor és grafikus kártya órajel emelés), hogy még jobb felbontáson játszhassuk a legújabb játékokat.
 
Az új laptopok ezen felül beépítve ugyan csak két-hangszórós hangrendszerrel rendelkeznek, a hangkártyájuk a Creative
EAX
és
CMSS
technológiáit is támogatja, így megfelelő külső hangszóró rendszer csatlakoztatásával a korábbinál is valóságosabb hangeffekteket élvezhetünk.
 
A gépek hazai forgalomba kerüléséről nincsenek információink, (az áráról pedig igazából nem is érdemes beszélni) de legkésőbb kora ősz felé bizonyosan itthon is elérhetőek lesznek, az áruk azonban várhatóan csillagászati lesz.