Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-06-25

A Red Hat, a világ vezetÅ? nyílt forráskódú megoldásokat nyújtó vállalata bejelentette pénzügyi eredményét, melyek 11 százalékos növekedést mutatnak...

A Red Hat, a világ vezető nyílt forráskódú megoldásokat nyújtó vállalata bejelentette pénzügyi eredményét, melyek 11 százalékos növekedést mutatnak…
A negyedév teljes bevétele 174.4 millió USD volt, ami 11%-os növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest. Előfizetésekből származó bevétel a negyedévben 148.8 millió USD volt, ami 14%-os növekedés az előző évhez képest.
“A vártnál jobb bevételről számolhatunk be az első negyedévben, aminek rendkívül örülünk”,[%ITALIC%] kommentálta az eredményt Jim Whitehurst, a Red Hat elnök és vezérigazgatója. “[%ITALIC%]A Red Hat növekedése részben annak köszönhető, hogy képesek vagyunk vállalati ügyfeleinket költségmegtakarítással segíteni a jelenlegi kihívásokkal teli IT költési környezetben. A nyílt forráskódú megoldásaink új képességekre, hatékonyságraés funkcionalitásra ösztönzik ügyfeleinket a kritikus infrastruktúráikban.”
 
Az üzemi nyereség az első negyedévben 25.1 millió USD volt, ami 14.4%üzemi eredményhányadnak felel meg. A részvénykompenzációt és az amortizációs kiadásokat leszámítvaa nem az általános számviteli szabályok szerinti korrigált üzemi nyereség a negyedévben 40.7 millió USD volt. Ez 19% növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. A nem az általános számviteli szabályok szerinti üzemi eredményhányad 23.4% volt, 160 bázisponttal több, mint a múlt évi negyedévben.
 
Az adózott eredmény a negyedévben 18.5 millió USD volt, a részvényenkénti osztalék 10 cent lett, míg az müködési cash flow 61.2 millió USD volt, az előző negyedévi 63.4 millió USD-hez képest. A negyedév végén a vállalat elhatárolt bevételeket is tartalmazó nettó árbevétele 567 millió USD volt, ami 15%-os növekedésnek felel meg, éves vetítésben. Az összes készpénz, készpénz egyenértékesek és befektetések 2009 május 31-ig 884.5 millió USD-t tettek ki.
 
“Miközben tovább dolgozunk azon, hogy a nem kötelező jellegü költségeink felett teljes kontrollt gyakoroljunk és növeljük a hatékonyságot, folytatjuk befektetéseinket az erősen fejlődő területeken, mint a köztesréteg (middleware), a virtualizáció és a számítási felhők (cloud computing).”, tette hozzá Charlie Peters, a Red Hat pénzügyi igazgatója.