Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-06-23

A Microsoft ismét kitolta a Windows XP downgrade lehetÅ?séget, mely szerint Vista vagy akár Windows 7-rÅ?l az új OS megjelenését követÅ? másfél évig lesz lehetÅ?ség. Az XP tehát él és továbbra is élni fog

A Microsoft ismét kitolta a Windows XP
downgrade
lehetőséget, mely szerint Vista vagy akár Windows 7-ről az új
OS
megjelenését követő másfél évig lesz lehetőség. Az XP tehát él és továbbra is élni fog…
 
A Windows XP olyan, mint egy öregedő bokszoló, amelyik nem veszi tudomásul, hogy elérkezett a karrierje végére és még tovább küzd. Habár a Vista esetében a downgrade vagyis a visszatérés XP-re még logikus választás, tekintve a Vista teljesítmény pazarlását és temérdek hiányosságát, mindezt Windows 7-nél már nehezebben lehet megindokolni.
 
Jóllehet a Microsoft egyszerüen óvatos, főleg a Vista-val tanúsított (többségében teljesen jogos) ellenszenv után, egyszerün biztosra mennek. A Windows 7 piaci megjelenését követő 18 hónapig, vagy az első szerviz csomag megjelenéséig lehet majd XP-re vissza váltani Windows 7 és Vista felhasználóknak, így szinte biztos, hogy 2010 végéig vagy akár 2011-ig is elérhető lesz a Microsoft egyik valaha volt legsikeresebb operációs rendszere.
 
Személy szerint én is (kollégáim többsége is) XP-t használok immár sok-sok éve, melynek oka nem a
hardware
elégtelenség a Vista-hoz hanem, hogy a Vista csillogóbb ám teljesítmény pazarló és mégis müködését tekintve ősi felhasználói felülete mögött, egy instabil és megbízhatatlan rendszer húzódik. Egy egyszerüen XP-t minden hibájával sokkal kisebb energia befektetés üzemben tartani. A Windows 7 azonban sokkal átgondoltabb alapokra épül és már most látszik, hogy a Vista-tól összehasonlíthatatlanul jobb lesz, így kissé fura ez a downgrade lehetőség.