Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-06-22

A Buffalo bejelentette a LinkStation Pro egy merevlemezes és a TeraStation Duo két merevlemezes NAS megoldását, melyek DLNA képességekkel, USB és Gigabites Ethernet portokkal is rendelkeznek...

A Buffalo bejelentette a LinkStation Pro egy merevlemezes és a TeraStation Duo két merevlemezes
NAS
megoldását, melyek
DLNA
képességekkel,
USB
és Gigabites
Ethernet
portokkal is rendelkeznek…
 
Már sokszor hangsúlyoztuk, hogy mennyire fontos az adataink mentése és a biztonsági másolatok, valamint a NAS eszközök előnyeit sem kell ecsetelni, hiszen ezek a hálózati adattárolók azonnali és kényelmes elérést biztosítanak számos eszköz számára.
 
A LinkStation Pro egy merevlemezes megoldás, mely design-os külsejével jól illeszkedik akár a nappalinkba egy PS3 vagy akár Xbox 360 mellé. A tároló 1, 1.5 vagy 2
TB
kapacitásokban lesz elérhető, és
DLNA
média
server
valamint WebAccess támogatással is rendelkezik, így kényelmesen nemcsak számítógépeink hanem játékkonzolunk, TV-nk vagy akár telefonunk is képes tartalmat megjeleníteni a NAS-ról. Az egység maximálisan 66
MBps
átviteli sebességet biztosít
Gigabites Ethernet
csatlakozóján keresztül. Az USB kapun keresztül pedig digitális kameráktól, fényképezőkről egyetlen gombnyomással közvetlenül lemásolhatjuk a tartalmat.
 
A nagyobbik testvér, mely a TeraStation Duo névre hallgat már két
merevlemez
fiókot, két
Gigabites Ethernet
csatlakozót Active Directory támogatást valamint 128 bites
AES
titkosítást is tartalmaz. A két
HDD
révén lehetőségünk van
RAID1
tömbök kialakítására, de a Duo müködhet nyomtató serverként és természetesen menet közben is cserélhetőek a merevlemezek.
 
A Duo esetében a DLNA támogatás mellett BitTorrent
kliens
is található az egységben illetve amikor nincs használatban és nem csatlakozik hozzá semmilyen eszköz, automatikusan leállítja a merevlemezeket amivel jelentős energiát spórolhatunk meg.
 
A LinkStation Pro 1
TB
-os változata 65 ezer forint körüli összegbe, míg a TeraStation Duo 2 TB -os  kiszerelésben már 190 ezer forintba kerül, ami kissé magas, hiszen ezért az összegért már akár egy NAS-ként konfigurált asztali gépet is összerakhatunk ami nagyobb tárkapacitást (és jóval több funkciót) is nyújt.