Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-06-22

Kipróbáltuk a fiatal Icon7 cég egyik legújabb egerét, mely egyszerre prezentációs segédeszköz és hagyományos lézeres egér...

8.5 pont
9.1 pont
8.8 pont
összpontszám: 8.8 pont

Kipróbáltuk a fiatal Icon7 cég egyik legújabb egerét, mely egyszerre prezentációs segédeszköz és hagyományos lézeres egér…
 
A noteszgépek használói a beépített érintőpad ellenére a leggyakrabban külső egeret hasznának. Aki pedig időről időre prezentációkat, előadásokat tart, annak valamilyen távirányítót, prezentációs segédeszközt is magával kell vinnie. Az Icon7 Twister Evolution azonban mindkét eszközt egyesíti magában. A kétféle felhasználási mód közt az egér testének csavarásával tudunk váltani.
 
Az egér
 
A króm szegély díszítésü fekete kisegér a tört alakzatba fordítva hagyományos lézeres egérként funkcionál. A ránézésre fura forma jól használható, bár távolról sem mondanánk a legkényelmesebb fogású egérnek amihez eddig szerencsénk volt. Persze a kettős funkcióhoz és a kicsavarható egértesthez szükség volt némi ergonómiai kompromisszumra. Az egér érdekessége, hogy a görgetőt egy érintés érzékelőre cserélték, mely még kompaktabb és egységesebb megjelenést kölcsönöz az eszköznek. A négyirányú görgető kör használata roppant egyszerü és kényelmes, kis mérete ellenére a hosszas lapozgatásnál sem lesz gondunk. Az érintős görgető természetesen egérgombként is funkcionál. Az érintő felület velejárója és egyben negatívuma, hogy akár egy véletlen érintésre, simításra is ellapozhatunk az aktuális programban, így az egér használata némi gyakorlatot és odafigyelést igényel.
 
A prezenter
 
Az egér testét kicsavarva (a mozdulat kissé bizarrnak tünhet) átváltoztathatjuk prezentációs segédeszközzé. Így az eszköz egyenes alakot vesz fel, mely kényelmes tartást biztosít és az egér módban alul található vezérlők elérhetővé vállnak, miközben az egérgombok illetve minden klasszikus egérfunkció kikapcsol. A prezenter funkciók közt lapozó, alkalmazásváltó gombok és egy lézermutató is található.
 
Összegzés
 
Az egér akkumulátorát az adóvevő segítségével tölthetjük, mely a gépünk egyik
USB
kapujából áll ki. Az egeret mindössze egyszerüen rá kell csúsztatnunk az adapterre és máris töltődik. A megoldás bár ötletes az adapter előfordulhat, hogy pontatlanul illeszkedik és a nem biztos illeszkedés, bizonytalan töltést eredményezhet. Egy esetleges másik nehézség ebben a megoldásban, hogy USB kapu elendezéstől függően az egér belóghat esetleges szellőzők vagy más csatlakozók elé. Az egér összességében jól használható, habár néhány apróbb tervezési hiba némileg beárnyékolja az amúgy kreatív felépítést. Az Twister Evolution nagyon hasznos kiegészítő bárkinek aki előadásokat tart, de ehhez nem szeretne több különféle eszközt magával hordani.
 
A tesztmodellt az Icon7 biztosította számunkra, köszönjük!

 
Ára: ~15000 forint