Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-06-19

A legújabb Motorola headset a hagyományos zajszürÅ? technológiákat ötvözi a legújabb, katonaság által is használt csont vezetéses technológiával...

A legújabb Motorola headset a hagyományos zajszürő technológiákat ötvözi a legújabb, katonaság által is használt csont vezetéses technológiával, melynél egy érzékelő a fülünk belsejéből veszi a hangunkat illetve a rezgéseket…
 
Az első headset modellek még meglehetősen egyszerü szerkezetek voltak lényegében rádióval összekapcsolt mikrofont és hangszórót tartalmazó apróságok. Mára egy valamire való headset egyszerre több telefonnal tud kapcsolatot tartani és különféle zajszürő technológiák is megtalálhatók benne.
 
[%IMAGB=10325%]A Motorola Endeavor HX1-ben is megvan minden az előbb említett alap képességekből valamint egy igazi technikai csemegével is meg van füszerezve ami a belső csontátvezetéses hangérzékelés. A rendszer alapja, hogy egy a fülben lévő érzékelő beszéd közben a csontjainkon keresztül haladó a hangunk által keltett rezgéseket fogja fel és alakítja vissza beszéddé. Így ténylegesen csak a beszédünket hallják a mások oldalon. Ez a technológia ideális lehet zajos, nagyon szeles környezetben.
 
Az Endeavor HX1 ezen felül a Motorola Crystal Talk technológiával is rendelkezik, ami remek zajszürési képessége révén jó hallhatóságot biztosít. A headset egyszerre több telefonnal is együtt müködhet és 7 óra beszéd valamint 10 nap készenléti időt biztosít a gyári adatok szerint.
 
Az Endeavor HX1 elsőként Ázsiában lesz elérhető valamikor július végétől, és ezt követően érkezik a többi piacra. Az áráról illetve a várható hazai megjelenésről nincsenek információink.