Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-06-18

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezetÅ? vállalata, bejelentette, hogy idén júliusban megkezdÅ?dik a Nagasaki Canon Inc. kivitelezése, ahol DSLR gépeket fognak gyártani...

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata, bejelentette, hogy idén júliusban megkezdődik a Nagasaki Canon Inc. kivitelezése, ahol
DSLR
gépeket fognak gyártani…

 
Az új, 41.700 négyzetméter alapterületü gyár építése megközelítőleg 17,4 milliárd japán jenes beruházást jelent a Canon számára. A vállalat a termelés megkezdését jövő év áprilisára tervezi.
Az eredeti tervek szerint a digitális tükörreflexes (
DSLR
) fényképezőgépeket gyártó Nagasaki Canon üzem kivitelezése 2009 januárjában kezdődött volna. A vállalat korábban azonban úgy döntött, hogy a digitális fényképezőgépek gazdasági világválság miatti keresletének gyors csökkenése következtében elhalasztja a kivitelezést.
A Canon gondosan felülvizsgálta a jelenlegi piaci és gazdasági helyzetet, és arra a következtetésre jutott, hogy a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piaca visszaáll a korábbi szintre, és a becslések szerint folyamatos növekedés elé néz. A vállalat a Nagasaki Canon kivitelezésének megkezdéséről a digitális fényképezőgépek termelési terveinek közép-, és hosszú távú értékelése alapján döntött.
A tervek szerint a Nagasaki Canon jövő tavasztól, a szintén Kjúsúban müködő Oita Canon Inc. vállalattal együttmüködve kezdi meg a digitális tükörreflexes és a digitális kompakt fényképezőgépek gyártását.