Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-06-16

Az APC by Schneider Electric bemutatta integrált APC InRow SC rendszerét, amely ideális megoldást jelent hálózati helyiségekés kis szerverszobák hütésére...

 
Az
APC
új InRow megoldása rugalmasan telepíthető kültéri egység nélküli teljes rendszerként, illetve kiegészítő megoldásként támogathatja informatikai rendszerek problémamentes bővítését a rendelkezésre álló helyen. A 600mm széles racket és a front illetve hátoldalt lezáró légterelő opciókat is magába foglaló hütési rendszer maximális kapacitása 7kW. A rendszer folyamatosan ellenőrzi az IT eszközök által beszívott levegő hőmérsékletét, és ennek megfelelően szabályozza a hütési teljesítményét.
 
„Ma már a hálózati rendezők és a kis szerverszobák is kritikus elemei az informatikai környezeteknek, amelyek magas rendelkezésre állása különösen fontos ügyfeleink üzleti folyamatainak támogatásához” [%ITALIC%]– mondta el Szarka Attila, az APC vezető rendszermérnöke. [%ITALIC%]"Az új InRow SC rendszer rugalmasságot biztosít az informatikai szakembereknek az informatikai rendszerük változtatásában azzal, hogy egy skálázható moduláris környezetet biztosít a rendszerek üzemeltetésére” – tette hozzá Szarka Attila.
 
Az új APC InRow SC rendszer egy egyszerü, minden lényeges elemet magába foglaló összeállítás, amelynek részei az APC InRow SC InRow hütőberendezés, egy APC NetShelter SX rackszekrény és az APC Rack Air Containment kiegészítő egységei. Az APC InRow SC rendszer könnyü telepítést és mobilitást nyújt a változások során. Az intelligens vezérléssel és távfelügyeleti funkciókkal rendelkező részegységek biztosítják a rendszer hálózaton keresztüli elérhetőségét, és ellenőrzött, önálló müködését.
 
A Rack Air Containment-tel egybeépített rackszekrény és hütés olyan – légtechnikailag elkülönített ‑ rendszert hoz létre, amely a legtöbb környezetben elhelyezhető, alacsony zajszinttel müködik, és további biztonsági megoldásokkal is kiegészíthető.
 
Az új rendszer szolgáltatásai:
 
APC InRow SC Cooling – Rackalapú felépítése megbízható hütést biztosít szerverszobákban és hálózati helyiségekben. Jellemzői közé tartozik az aktív vezérlés; a müködés közben egyenként cserélhető, változtatható sebességü ventilátorok; a távfelügyeleti lehetőségek; a fagyvédelem; a távmenedzsment és a vízszintes irányú levegőkeringetés.
 
APC Netshelter rack – Megbízható, rackalapú környezetet biztosít nagy teljesítménysürüségü és hálózati eszközök számára, két mért APC áramelosztó egység (nem része a készletnek) helyezhető el benne egy hátsó sínen, kompatibilis több gyártó berendezéseivel is, számozott U pozíciókkal rendelkezik, a perforált ajtók könnyen szerelhetők valamint lehetővé teszi a rendszer egyszerü, gyors összeépítését.
 
APC Rack Air Containment – APC NetShelter SX rackszekrényekkel és az InRow hütőegységekkel kompatibilis, modulárisan felépülő rendszer, amelynek tervezésénél a magas hütési kapacitás és a hatékonyság kiemelt szempont volt. Az egyszerüen beépíthető APC Rack Air Containment elemei a NetShelter SX rackszekrények hátsó részéhez csatlakoznak – a front oldali lezárás opcionális ‑, így megakadályozzák a meleg és hideg levegő keveredését.