Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-06-15

A piciURL on-line szolgáltatás a hosszú, megjegyezhetetlen webcímeket rövid, jobban kezelhetÅ? azonosítóvá alakítja át...

A piciURL on-line szolgáltatás a hosszú, megjegyezhetetlen webcímeket rövid, jobban kezelhető azonosítóvá alakítja át…

 
Számos közösségi oldalon és más korlátozott szövegmezőkkel rendelkező fórumokon, bizony nagyon kevés lehetőségünk van hosszabb linkek beillesztésére. A PiciURL azonban a hosszú és sokszor egyszerüen megjegyezhetetlen címeket rövid, kezelhető linkek formájában kínálja akár az idők (de legalábbis a rendszer) végezetéig.
A kapott pici URL-ről elérhetővé válik a hosszú cím tartalma, azaz továbbugrik mindig oda. Csak be kell másolni a hosszú webcímet a dobozba és tömöríteni! A magyar nyelvü szolgáltatás ingyenes, bár az elgondolás egyszerüen, csak a számtalan amerikai és más nemzetiségüek által már régen megvalósított alapötlet hazai változata.

Az ITENT Labor fejlesztésének köszönhetően
Internet
Explorer 8-ast és a FireFox 3-ast használó látogatók számára mostantól még egyszerübben elérhető a [%A=http://piciurl.hu/%]http://piciurl.hu[%A%] webcím tömörítés szolgáltatása.

A fenti böngészőkbe beépülő kiegészítő segítségével két kattintással elkészíthetjük a bonyolult webcím tömörített mását. Nincs más dolgunk, mint böngészőnkbe telepíteni a megfelelő beépülő modult és azonnal megkezdhetjük a pici
URL
-ek gyártását.