Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-06-15

A Twitter nevü közösségi hálózaton a â??Keress gyorsan pénzt! és a "randi" fiókok lettek a hackerek elsÅ?számú célpontjai - áll a levélszemétrÅ?l és adathalászatról szóló júniusi Symantec-beszámolóban...

A Twitter nevü közösségi hálózaton a „Keress gyorsan pénzt! és a "randi" fiókok lettek a hackerek elsőszámú célpontjai - áll a levélszemétről és adathalászatról szóló júniusi Symantec-beszámolóban.

 
Emellett új ajánlatokkal állt elő a levélszemét diplomagyár is, a spammerek fél kézzel újraélesztik az autóipart, miközben a cukorbetegség ellen is küzdenek - pontosabban ezt hazudják.
 
Az emberek egyre nagyobb számban tartják a kapcsolatot egymással a közösségi hálózatokon keresztül. Így nem meglepő, hogy a levélszemetelők ezekre a webhelyekre is lecsaptak, és visszaélnek a közösségi szájt jó hírnevével, illetve a felhasználók bizalmával.
 
Az elmúlt hónapban a Twitteren például a „Keress gyorsan pénzt! (Make Money Fast)” (MMF) és randizós levélszemét-hadjárattal támadtak a spammerek. Ha a kiszemelt fiók követői rákattintanak a kéretlen üzenetben küldött linkre, rosszindulatú vagy fertőzött oldalakra kerülnek.
 
A McColo leállítása már csak halvány emlék
 
Májusban drámaian szaporodott a levélszemét. A McColo leállítása már csak halvány emlék, hiszen 90 százalék körül jár a levélszemét aránya, éppúgy, mint egy éve. A régi botnetek újra müködni kezdtek, és újak jöttek létre. Bár az EMEA régióban található a legtöbb zombi-számítógép, az aktív zombigépek 16 százalékának hazája Brazília, ezzel övé az első számú gazdaország kétes dicsősége.