Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-06-12

A Microsoft hamarosan elérhetÅ?vé teszi a Morro kódnéven ismert vírusirtó béta verzióját, mely az elÅ?zetes információk szerint ingyenes lesz majd, szemben a korábbi OneCare csomaggal...

A Microsoft hamarosan elérhetővé teszi a Morro kódnéven ismert vírusirtó béta verzióját, mely az előzetes információk szerint ingyenes lesz majd, szemben a korábbi OneCare csomaggal…
 
A Reuters a Microsoft szóvivőjére hivatkozva számolt be arról, hogy a Morro kódnéven fejlesztett
szoftver
immár csaknem készen áll a nyilvános bemutatkozásra. A program egy korábbi változatát már  jó ideje tesztelik házon belül, ám a kész alkalmazás az eredeti terveknek megfelelően csak az év második felében lát majd napvilágot.
 
A Microsoft még tavaly jelentette be hogy a OneCare
software
csomagot megszüntetik és a piaci kivezetés után a Morro veszi át a helyét. Az új program, mely csak vírusirtó és malware védelmet biztosít majd, azonban lényegesen kevesebb erőforrással is beéri majd, mint a komplett biztonsági csomagok. A Forefront motorra épülő alkalmazás elsősorban az AVG, Avast! illetve más hasonló, ingyenes vírusirtók versenytára lesz.
 
Az új vírusirtó, mindössze egy lehetséges alternatív lesz a felhasználók számár és megelőzve a versenytársak aggodalmait a cég nem tervezi a Morro integrálását a Windows 7-be. Habár nagyon fontos dolog a piaci versenyszabályok tiszteletben tartása, a tény, hogy a Windows alapú gépek több mint 50 százalékán egyáltalán nincs vagy csak nagyon elavult védelmi megoldások találhatóak, felhasználó és biztonsági szempontból kívánatossá tenné egy ennyire fenyegetett és támadható rendszer valamilyen szintü védelmét. A kérdés persze kényes és sok gondot vetne fel.