Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2009-06-11

A Mio, a világ egyik vezetÅ? PND gyártója immár Magyarországon is bemutatta legújabb navigációs szoftverét, a Mio Spiritet, melyet elsÅ?sorban a felhasználói igényekhez és szokásokhoz igazítva terveztek

A Mio, a világ egyik vezető
PND
gyártója immár Magyarországon is bemutatta legújabb navigációs szoftverét, a Mio Spiritet, melyet elsősorban a felhasználói igényekhez és szokásokhoz igazítva terveztek…
 
Az új technológiai stratégia részeként bevezetett szoftvert kifejezetten a felhasználók utazási igényeihez és szokásaihoz igazodva fejlesztették ki. A Mio Spirit még kézenfekvőbb navigációt, felhasználóbarát felületet, és az iparágban elsőként úgynevezett „Explore More” funkciót kínál. Ennek köszönhetően még egyszerübbé válik a tájékozódás, és gyorsabban rátalálhatunk a számunkra fontos hasznos helyekre (POI), célállomásokra. Az új
szoftver
az új Moov S sorozat – Mio Moov S300, S500 és a S760 – navigációs készülékeibe kerül elsőként, amelyek július elejétől hazánkban is elérhetőek lesznek. Egyúttal a készülékek tesztjei is hamarosan felkerülnek portálunkra.  
 
A felhasználóbarát szoftver kifejlesztése érdekében a Mio egy többgenerációs nemzetközi szintü kutatást végzett, hogy átfogó képet kapjon a PND felhasználók tapasztalatairól. A két éves kutatómunkának köszönhetően a Mio Spirit egy tervezői és kivitelezői funkciókkal továbbfejlesztett navigációt kínáló eszköz, amely nem csupán egyik helyről a másik helyre történő navigálásra szolgál, hanem további érdekes és hasznos információval támogatja a PND felhasználóját az útja során.
 
[%IMAGB=10207%]A NavPix fotónavigáció és a Google Maps-ről letöltött előre megtervezett útvonalak segítenek az utazás előzetes megtervezésében. A TruMap a hagyományos papír térképre emlékeztető megjelenést biztosít. A tisztább átláthatóbb térkép nagyban megkönnyíti a tájékozódást. A gazdaságos útvonaltervezéssel pedig olyan utat számol a szoftver, ami a kanyarokat és a megállásokat-elindulásokat figyelembe véve kevesebb üzemanyag-felhasználással jár.
 
Nyaralás során az Explore Mode segítségével könnyen megtalálhatjuk a számunkra fontos hasznos helyeket (POI), időt és energiát takarítva meg a hagyományos többlépcsős
POI
keresési menü használatával szemben. A lebegő hasznos helyek menü beépített útikönyvként széleskörü információt szolgáltat, megkönnyítve ezzel a felfedezést. A rögzítés gomb megnyomásával útvonalakat, hanganyagokat készíthetünk saját útikönyvünk számára, amit később újranézhetünk vagy akár másokkal is megoszthatunk.
 
[%IMAGB=10206%]A Mio Spirit olyan felhasználóbarát funkciókat kínál, amely segítségével az érdekesebb navigációs helyeket könnyedén megtalálhatjuk. A teljes étterem nevének megadása helyett, elég annak csak egy részét beírnunk, mint pl: „kávézó”, és a közelben fellelhető összes kávézót megjeleníti. A könnyen kezelhető felhasználói felület ugyancsak a PND tulajdonosok kényelmét szolgálja.
 
“A Mio Spirit egy igazi áttörés a navigációs
szoftverek
területén. Örülök, hogy a Moov S sorozat tagjai hamarosan Magyarországon is elérhetőek lesznek. Bizonyára lenyügözik majd a felhasználókat és nem fognak az új készülékekben csalódni.”
– mondja Banga Zsuzsanna, a Mio Technology magyarországi marketing menedzsere. Továbbá hangsúlyozza, hogy a Mio Spirit szoftver bevezetésével, a PND készülékek még több élményt, magabiztosságot és örömteli perceket kínálnak majd az utazás során, melyek használatával egyben pénzt, időt és energiát takaríthatunk meg.
 
Az új Mio Moov készülékek jövő hónaptól kaphatók hazánkban elsőként a nagyobb áruházláncokban. A Mio Moov S760ára bruttó 89.900 forint lesz, a
Bluetooth
kihangosító funkcióval is rendelkező Mio Moov S555 pedig burttó 79.900 forintba a Bluetooth nélküli alapmodellnek számító Moov S505 pedig bruttó 64.900 forint körül várható.