Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-06-10

A Microsoft tegnap rekord mennyiségü hibajavítást adott ki, melyek összesen 31 biztonsági hibát orvosolnak az Internet Explorer-ben és az Office programokban...

A Microsoft tegnap rekord mennyiségü hibajavítást adott ki, melyek összesen 31 biztonsági hibát orvosolnak az
Internet
Explorer-ben és az Office programokban…
 
A Microsoft összesen 10 biztonsági frissítést jelentett be, melyek a rendszeres havi frissítések indítása óta a legtöbb hibajavítást tartalmazzák egyszerre. A javítások közt található a márciusban egy hacker versenyen bemutatott Internet Explorer 8 biztonsági hiba javítása is. Ezzel együtt összesen nyolc sérülékenységet orvosolnak az Explorer 8-ban, melyek közt volt olyan hiba, mely kód futtatását engedélyezné egy adott számítógépen, ha speciális weboldalt nyitunk meg.
 
A frissítések közt az Active Driectory Windows 2000 és Windows 2003-as valamint a Windows XP alatti Active Directory Application Mode rendszerhez való foltok is találhatóak. Ezen felül három a Windows Print Spooler hibáját is javító folt, valamint a Microsoft Word és Excel hibáit is javítják az új csomagok, illetve az áprilisban felfedezett PowerPoint sérülékenységet is.
 
A következő Microsoft termékek érintettek a frissítésekben: Windows 2000, XP, XP Professional edition, Vista, Server 2003, Server 2008; Office 2000, 2003, 2007, és XP. Ezek mellett az Office Excel Viewer; Office Word Viewer; Office Compatibility Pack for Word, Excel, és PowerPoint 2007; Works 8, 9.0 valamint Office SharePoint Server alkalmazásokhoz jelentek meg javítások.
 
Ezeken felül érdemes frissíteni az
Adobe Acrobat
és Reader alkalmazásokat is, melyekben magas szintü sérülékenységek találhatók és az új frissítések ezeket is orvosolják. Az érintett Adobe alkalmazások Windows és Mac
OS
operációs rendszereket futtató változatai is érintettek.