Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-06-02

A Microsoft Bing keresÅ?motorja a hagyományos keresÅ?motorok képességein túlmutatva nyújt hatékony segítséget használóinak a gyorsabb és megalapozottabb döntéshozatalhoz...

A Microsoft Bing keresőmotorja a hagyományos keresőmotorok képességein túlmutatva nyújt hatékony segítséget használóinak a gyorsabb és megalapozottabb döntéshozatalhoz…
 
 A Bing megtartja a ma elérhető keresőmotorok előnyeit, sőt túl is lép azokon, és újszerü módon közelíti meg a használati élményt. Kezdetben az alábbi négy kiemelt területen könnyen kezelhető eszközökkel támogatja az eredményesebb döntéshozatalt: vásárlás, utazástervezés, egészségügyi információk és helyi üzletek keresése. Az új szemlélettel kifejlesztett nagy teljesítményü keresőmotor – a Microsoft terminológiájában „döntéstámogató motor” (decision engine) – célja, hogy segítse a felhasználókat a webes információk és ismeretek megszerzésében, és felkészítse őket a fontos döntések gyorsabb meghozatalára. A [%A=http://www.bing.com/%]http://www.Bing.com[%A%] címen elérhető szolgáltatás bevezetése a következő napokban indul, teljes körü, globális elérhetősége pedig június 3-ra, szerdára várható.
 
Európában egyelőre "beta" megjelöléssel fut majd a Bing. Ez azonban nem félkész, hanem kevesebb, alacsonyabb szintü szolgáltatást jelent. A hazai felhasználók június 3-tól használhatják az új keresőmotort. Az online tartalom robbanásszerü növekedése megállíthatatlan. A Bing segít a felhasználóknak könnyebben eligazodni a keresési eredmények gyakran áthatolhatatlannak tünő dzsungelében. A comScore Inc. népszerü keresőmotorokkal kapcsolatos vizsgálatából kiderült, hogy az internetes keresések mintegy 30 százaléka kielégítő eredmény nélkül zárul, a tovább folytatott keresések kb. kétharmadánál pedig további finomításra vagy a keresés újraindítására van szükség a találatokat megjelenítő lapon.
 
„A keresőmotorok elfogadható segítséget nyújtanak a webes navigáláshoz és információkereséshez, ugyanakkor nem támogatják hatékonyan a megtalált információk felhasználását”[%ITALIC%] – jelentette ki Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. [%ITALIC%]„A Bing fejlesztése során alaposan felmértük, miként akarják az emberek a webet használni. A Bing az első fontos lépés abban a hosszú távú fejlesztési programban, amely azt célozza, hogy megkönnyítsük felhasználóinknak az információk gyors elérését, illetve azt, hogy ezeket döntések meghozatalához vagy feladatok végrehajtásához is hasznosítani lehessen.”