Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Prikkel_Mika - 2009-05-28

Csakúgy mint a régi változattal, a Polaroid új digitális kamerájával azonnal ki is nyomtatható a fénykép.



A Polaroid nem hazudtolta meg önmagát, az instant (gyors) fényképeiről ismert cég kifejlesztette a világ első olyan fényképezőgépét, amellyel az exponálás után azonnal ki is lehet nyomtatni az elkészült fényképet, ez a Polaroid PoGo.
A hagyományos filmes technológiával müködő fényképezőgépekkel együtt a Polaroid instant filmes gépei is feledésbe merültek és ezzel gyakorlatilag meg is szünt ez a technológia. Már csak a Fujifilm gyárt ilyen felvételi anyagokat, de csakis profiknak.
De úgy látszik, a Polaroid nem hagyta annyiban a dolgot, a korábban kifejlesztett a szuper mini [%A=/hirek/1548%]nyomtatóját[%A%] egybeépítette egy digitális kompakt fényképezőgéppel. Így meg is született a digitális kor Polaroidja: csakúgy mint régen, azonnal elkészíthető a papírkép. Nincs szükség számítógépre, a kép még a kamerában vágható, dátumozható, akár még a klasszikus Polaroid keret is ráhelyezhető. A nyomtató technológia a hagyományos Polaroid rendszerhez hasonló, ugyanis nincs a fényképezőgépben tintapatron, hanem a papírképben található vegyszerek révén készül el az 5x7,6 cm-es (2x3"), vízoldhatatlan, szennyeződés-taszító, fakulás- és tépésálló kép – mintegy 40 másodperc alatt. [%IMAGE=10057%]A fotók természetesen ugyanúgy megmaradnak digitális formában is, mint bármely más digitális fényképezőgépnél, egy SD-kártyára elmentve.
A fényképezőgép felbontása 5 megapixel, 7,6 cm átlójú
LCD
-vel látták el, az optika 4-szeres zoomot kapott. A akkumulátor egy feltöltésével 20 képet lehet kinyomtatni az új Polaroid
ZINK
Photo Paper elnevezésü nyersanyagra. Az új képrögzítési technológiát több mint 100 szabadalom védi, a papíron lévő 3 rétegü (sárga, magenta, cián), kristályalapú anyagot hővel aktiválja a nyomtató, ezért ez az eljárás egyszerü és egyben környezetbarát is.
A Polaroid PoGo digitális fényképezőgépet (Instant Digital Camera) júniustól lehet megvásárolni a tengerentúlon. Ára nem is olyan vészes, mintegy 200 dollár, a hozzávaló
ZINK
papírból pedig 13 dollárba kerül 30 darab.
Prikkel Mika