Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-05-22

A Mozilla bemutata a Jetpack rendszert, mely lehetÅ?vé teszi kiegészítÅ?k fejlesztését egyszerü HTML, CSS és Javascript felhasználásával, melyekhez még újra sem kell indítanunk a böngészÅ?t...

A Mozilla bemutata a Jetpack rendszert, mely lehetővé teszi kiegészítők fejlesztését egyszerü HTML, CSS és Javascript felhasználásával, melyekhez még újra sem kell indítanunk a böngészőt…
 
Azt hiszem ha bármelyik Firefox használót megkérdezünk, miért is szereti jobban a Mozilla böngészőjét, mint más konkurenseket, azt fogja válaszolni, hogy részben a kiegészítők miatt. Ezekkel az apró bővítményekkel új funkciókat, extra képességeket és elképesztő rugalmasságot kölcsönözhetünk a böngészőnek.
 
A Mozilla böngészők fejlesztésének egy új ágát indíthatja el a Jetpack, mely új felületet és módot kínál a kiegészítők fejlesztésére. A Jetpack tulajdonképpen egy API, mely kiegészítők fejlesztését teszi lehetővé webes programozási technológiák használatával. A cél az, hogy bárki aki képes egy weblapot létrehozni (vagyis ismeri a HTML, CSS és Javascript nyelveket valamilyen szinten) az képes legyen speciális kiegészítő létrehozására is.
 
Felhasználói szemszögből pedig az egyik legnagyobb előny, hogy a Jetpack kiegészítőkkel - hasonlóan a Greasemonkey rendszerhez - nem kell újraindítanunk a böngészőt, és kompatibilitási problémák sem merülhetnek fel. A Jetpack egy nyílt forráskódú projekt és még a kezdeti fejlesztési fázisban van, így lehetnek benne hibák, de mindképp érdemes kipróbálni.
 
Link: [%A=https://jetpack.mozillalabs.com/%]https://jetpack.mozillalabs.com/[%A%]