Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2009-05-22

A Pirate Bay per immár még kirakatpernek sem nevezhetÅ? rossz komédia, hiszen a per lezárta után kiderült, hogy az elnöklÅ? bíró jogvédÅ? szervezetek tagja, de az ezt vizsgáló bíró is részrehajló...

A Pirate Bay per immár még kirakatpernek sem nevezhető rossz komédia, hiszen a per lezárta után kiderült, hogy az elnöklő bíró jogvédő szervezetek tagja, de az ezt vizsgáló bíró is tagja mindkét jogvédő szervezetnek…
 
 
Az első perben, melyben Frederik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundström és Peter Sunde Kolmisoppi-t elítélték egy olyan biró elnökölt, név szerint Tomas Norström aki tagja több szerzői jogvédő szervezetnek. A részrehajló bíró ítéletét elkezdték kivizsgálni, ám a vizsgálódó bíró Ulrika Ihrfelt a Swedish Copyright Association és a Swedish Association for the Protection of Industrial Property szerzői jogvédő szervezetek tagja. Így most már az eredeti döntőbíró részrehajlását vizsgáló bírónál is megalapozott a részrehajlás gyanúja így őt is leváltják.
 

Amellett, hogy ez a meglehetősen kétséges indítékokat sejtető per kezd átláthatatlanná válni a svéd Pirate Party (vagyis kalóz párt) egyre nagyobb népszerüségnek örvend. A névazonosság nem véletlen és a Kalóz Párt, mely fontosnak tartja a szerzői jogi törvények megreformálását és személyi adatok fokozottabb védelmét immár egyre nagyobb népszerüségnek örvend Svédországban, és a legfrissebb felmérések szerint 7.9 százalékkal a harmadik legnépszerübb párt lett, és nincsenek messze attól sem, hogy helyet szerezzenek maguknak az Európai Parlamentben.
 
 
Vajon kik lehettek ennek a pernek az igazi elindító és milyen befolyásuk van a Sévd törvényhozásra? Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömkelege merülhet fel és valljuk be joggal.