Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-05-21

A Silicon Power nevü tajvani cég legújabb 2.5 colos méretszabványoknak megfelelÅ? SSD meghajtói nem elképesztÅ? sebességükkel hanem beépített miniUSB csatlakozóval tünnek ki a tömegbÅ?l...

A Silicon Power nevü tajvani cég legújabb 2.5
colos
méretszabványoknak megfelelő
SSD
meghajtói nem elképesztő sebességükkel hanem beépített
miniUSB
csatlakozóval tünnek ki a tömegből…
 
Az
SSD
piac szereplői is egyre újabb extrákkal igyekeznek magukhoz csábítani a vásárlókat. Ilyen extra lehet például a miniUSB csatlakozó, melyet a Silicon Power legújabb M10 típusjelzésü meghajtóin is megtalálunk, így külső ház nélkül használhatóak a meghajtók hordozható adattárolóként és hagyományosan, beépített háttértárolóként is.
 
A
SATA
2 elsődleges illesztő felülettel rendelkező meghajtók
MLC
struktúrájú
Flash
memória lapkákból épülnek fel. A meghajtók szekvenciális müveletek esetén 165
MBps
olvasási és 95 MBps írási sebességre képesek, ami meglehetősen átlagosnak mondható.
USB
csatolón keresztül 30 MBps olvasási és 25 MBps írási sebességgel képes müködni az M10. Sajnos a legfontosabb adat, mégpedig az
I/O
müveletek feldolgozási sebessége és a gyorsító tár mérete sem ismeretes így még csak nem is sejthető, hogy valós körülmények közt hogy szerepelnek majd ezek az egységek.
 
Az M10 meghajtók 32, 64, 128 és 256
GB
-os kapacitásokban lesznek elérhetőek. A legkisebb 32 GB-os modell 25 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, míg a 64 GB-os 40 ezer körüli összegbe, a legnagyobb 256 GB-os pedig már 150 ezer forintba kerül.
 
A meghajtók ahogy minden SSD ellenállnak akár 1500g erejü ütésnek és 15g rezgésnek, valamint magas, akár 70 fokos környezetben is üzemelnek.