Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-05-21

A hazai vállalatok mind gyakrabban értékesítik nemzetközi online aukción feleslegessé vált alkatrészeiket, berendezéseiket....

 
A nyilvános aukciók sikere annak köszönhető, hogy gyorsak, magas árat lehet elérni és a legkorrektebb értékesítési forma – állítja a hazai és nemzetközi árverések szervezésével foglalkozó Intergavel Kft. projektvezetője. Balogh Richárd hangsúlyozta, az aukció egyre népszerübb eladási módszer, amely egyrészt hivatalossá teszi az értékesítést, azaz nincs kézen-közötti kereskedés, másrészt maximalizálni lehet az elérhető árat – hangoztatja a szakértő. Magyarországon a vállalatokon kívül pénzintézetek, felszámolók is gyakran fordulnak az aukciószervezőhöz a bajba jutott cégek értékeinek elárverezési igényével.
 
Az Intergavelnél az online aukciók mellett élő árveréseket is szerveznek. A kisebb tételszámú aukciók esetén online, míg nagyobb darabszámnál inkább az élő árverés javasolt, mivel nagymennyiségü árut áttekinteni webes felületen nehézkes. Bár ennek magasabbak a szervezési költségei, ilyen esetekben mégis ez a megfelelőbb módszer.
 
Az eladandó termékekre nemcsak Magyarországról, de külföldről is érkeznek érdeklődők, így egyrészt a licitálók száma is gyarapszik, másrészt az elérhető ár is „nemzetközibb”, magasabb lesz − hívja fel a figyelmet a szakember. Mindkét mostani aukció nyílt, nemzetközi online árverés lesz. A Bakony Préstechnika árverése május 25-én, a Digital Disc Drivs-é június 3-án zárul. A kalapács alá kerülő eszközök és további részletek megtekinthetők a [%A=http://www.intergavel.hu/%]www.intergavel.hu[%A%] oldalon.