Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-05-19

Az Axis Communications Birmingham-ben bemutatta, többek között a P13 termékcsaládot és az extrém körülmények közé tervezett Q6032-E dóm kamerát...

Az Axis Communications Birmingham-ben bemutatta, többek között a P13 termékcsaládot és az extrém körülmények közé tervezett Q6032-E dóm kamerát…
 
Az AXIS P13 egy rögzített
HDTV
minőségü, éjjel-nappali hálózati kamera család, mely
H.264
tömörítési formátumot használ. Ezek az új kamerák egyszerüen telepíthetőek és egyedülálló távoli fókusz és zoomolási lehetőségekkel rendelkeznek.
 
Az AXIS P1343 hálózati kamera, a család legkisebb tagja,
SVGA
felbontásban közvetít, míg a P1344 és a P1346 modellek már 1
MP
/ HDTV
720p
illetve 3 MP / HDTV
1080p
részletességet biztosítanak. Természetesen mindezt az
SMPTE
szabványnak megfelelő színvisszaadással és képfrissítési frekvencián. A P1346 már az Axis és a Kowa által közösen kifejlesztett P-Iris technológiával érkezik, aminek köszönhetően a képminőség egészen új dimenziókat ér el úgy, hogy emellett visszafelé kompatibilis maradt a szokványos DC-írisz vezérléssel is. A csúcsmodell ezeken kívül támogatja a többszörös nézetet a streaming során, amellyel egy adott kameraállásból több különálló videostream továbbítható a teljes kép szabadon választott részeiről.
 
A képi funkciókat egészíti ki a kétcsatornás hang támogatása, a mozgásérzékelés, hangfelismerés és a kamera rongálására irányuló kísérletek felismerése is. A P13 széria rendelkezik továbbá beépített SD/SDHC kártyaolvasóval, így a felvételek könnyüszerrel lementhetőek és tárolhatóak.
 
Szintén az IFSEC kiállításon debütált az AXIS Q6032-E kültéri, nagy teljesítményü PTZ dóm kamera is. Legnagyobb előnye, hogy könnyen installálható még a legzordabb körülmények között is. A Q6032-E PTZ dóm hálózati kamera tökéletesen alkalmazható reptereken, kikötőkben, valamint városi kültéri figyelésre is.
 
Amikor a Q6032-E esetében zord körülményekről beszélünk, akkor azt valóban úgy kell érteni. Az Arctic Temperature Control nevü megoldás lehetővé teszi, hogy a kamera még -40 Celsius fokon is müködjön. Sőt, képes újra bekapcsolni ilyen hőmérsékleten is egy esetleges áramkimaradás után. A kamera -40 °C és +50 °C között müködőképes, sőt a kamera megkapta a nemzetközileg elismert besorolásban az IP66 tanúsítványt is. Ez azt jelenti, hogy a termék belseje védve van a porosodástól és megfelel az érintésvédelmi előírásoknak, illetve képes ellenállni bármilyen irányból érkező erős vízsugárnak.
 
A Q6032-E automata nappali/éjszakai funkcióval, progresszív pásztázó technológiával, valamint 35X optikai és 12X digitális zoommal rendelkezik. Ennek köszönhetően igazolványok feliratait akár 160 méter távolságból is képes leolvasni. Az automata követés funkció pedig felismeri és követi a látóterében mozgó tárgyakat és személyeket.
A Q6302-E kamerát és az P13 kameracsaládot – AXIS Camera Station
szoftver
mellett – az iparág legnagyobb szoftver alkalmazás bázisa támogatja az Axis Application Development Partner programon keresztül. A Q6032-E júniustól, míg a P13 termékcsalád júliustól megrendelhető az Axis hivatalos disztribútorainál.