Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sci-Fi - 2009-05-14

A JVC hatalmas felbontású, professzionális videó eszközöket mutatott be Japánban, melyek közt egy 4K felbontású kamera és 8K felbontású kivetítÅ? is található...

A JVC hatalmas felbontású, professzionális videó eszközöket mutatott be Japánban, melyek közt egy 4K felbontású kamera és 8K felbontású kivetítő is található…
 
A filmipar is lassan kezd áttérni a teljesen digitális rendszerekre és az új kamerák immár eddig nem látott felbontásokkal képesek elkápráztatni minket. Az óriás felbontás megjelenítéséhez azonban megjelenítőre is szükség van. A JVC legújabb D-ILA 3 kivetítője egy igazi mozi terembe való technikai különlegesség a maga 8K vagyis 8192x4320 pixeles natív felbontásával, mely több mint 35 megapixelnek felel meg.
A kivetítő felbontása mellett 5500:1
kontraszt
aránnyal és 10 000 lumenes fényerővel rendelkezik, melyet 3 kW-os izzójának köszönhet. A száloptikai kapcsolat mellett
HDMI
kivezetés is található a kivetítőn. A kivetítő azonban nem elsősorban otthoni használatra szánt darab (hacsak nem nyerünk a lottón) és az ára mellett ezt a 168 kg-os súlya is jól mutatja.
 
[%IMAGE=9876%]A JVC emellett bemutatott egy 4K vagyis Quad
HD
felbontású 60
fps
sebességü felvételre képes videókamerát, mely 1.25
colos
CMOS
érzékelővel rendelkezik. A kamera száloptikai kábelen továbbítja a 3840x2160 pixeles képet a jelfeldolgozó egységéhez.
 
Habár árakat nem tudni, azt hiszem nem is annyira lényeges, hiszen ilyen képességü rendszereket nemhogy hobbi filmeseknél, de hazai TV stúdiókban sem fogunk látnimég egy jó darabig.