Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-05-13

Paul Otellini, az Intel Corporation elnök-vezérigazgatója nyilatkozatot adott ki a cég álláspontjáról az Európai Bizottság az Intel üzleti magatartásával kapcsolatos döntését illetÅ?en...

Paul Otellini, az
Intel
Corporation elnök-vezérigazgatója nyilatkozatot adott ki a cég álláspontjáról az Európai Bizottság az Intel üzleti magatartásával kapcsolatos döntését illetően…

„Az Intel erősen kifogásolja a most hozott döntést. Úgy hisszük, figyelmen kívül hagyja az igen kompetitív mikroprocesszor piac természetét, amelyet a folyamatos innováció, a termékek javuló teljesítménye és az alacsony árak alakítanak. A fogyasztók semmilyen kárt nem szenvedtek. Az Intel fellebbez.”
„Nem gondoljuk, hogy üzleti gyakorlatunkkal európai törvényt sértettünk. Egy ilyen kompetitív piacon, ahol csak két jelentős szereplő van, természetes, hogy amikor az egyik üzletet nyer a másik nem.
A Versenypolitikai Főigazgatóság figyelmen kívül hagyta vagy elutasította azokat a jelentős bizonyítékokat, amelyek nem támasztják alá a döntésben megfogalmazott állításokat. Úgy gondoljuk, ez a bizonyíték mutatja, hogy ha egy vállalat jól teljesít, akkor a piac megjutalmazza, amikor viszont nem teljesít, akkor a piac ennek megfelelően reagál.”
"Az Intel soha nem árulja termékeit a bekerülési költségnél alacsonyabb áron. Folyamatos befektetéseket eszközlünk az innovációba, a gyártásba és az iparágvezető technológiák kifejlesztésébe, amelynek eredményeként olcsóbban tudjuk kínálni termékeinket egy verseny által meghatározott piacon. Ezáltal ügyfeleinket olyan előnyhöz juttatjuk, amit a világ vezető mikroprocesszor-gyártójaként kínálni tudunk.”
 „A döntéssel kapcsolatos határozott álláspontunk ellenére a fellebbezési eljárás során terveink szerint együttmüködünk a Bizottsággal annak érdekében, hogy megfeleljünk döntésüknek. Végül, nincs helye semmiféle kétségnek afelől, hogy az Intel a jövőben továbbra is befektetéseket eszközöl majd olyan termékekbe és technológiákba, amelyek Európának és a világ többi részének is az iparág legjobb teljesítményt nyújtó processzorait kínálja, alacsonyabb árakon."