Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-05-12

A Fujitsu bemutatta az x86-os szerverek globális piaci növekedési programját megalapozó új generációs PRIMERGY BX900 pengeszerver-rendszert...


 
A Dynamic Cube fantázianévre keresztelt PRIMERGY BX900 fejlesztésekor a Fujitsu négy irányelvet tartott szem előtt. Az első az energiaköltséget csökkentő, dinamikus új fogyasztásszabályozási és hütési koncepció. A második a müködési teljesítményt javító dinamikus virtualizáció. A harmadik a dinamikus magas rendelkezésre állással támogatott maximális üzemidő. Végül, a negyedik a dinamikus skálázhatóságot nyújtó és a beruházás védelmét is garantáló, új rendszer architektúra.
 
A PRIMERGY BX900 komplett dinamikus szerverinfrastruktúra egyetlen szerverpengén. Felhasználói dinamikusan tudnak alkalmazkodni a különféle IT-használati igényekhez, javítva ezzel az IT-infrastruktúrák reagálókészségét és csökkentve a költségeket.
 
A már rendelhető PRIMERGY BX900 pengerendszerre épül az a globális növekedési program, amellyel a Fujitsu bővíteni kívánja x86-os piacon megszerzett részesedését. Ennek jegyében 2010-ben 500 ezer darabra szeretné felfuttatni globális szerverértékesítési volumenét.
 
A PRIMERGY BX900 kivételesen energiatakarékos rendszer: soha nem látott energiahatékonysági szinten müködik, a Fujitsu Cool-safe hütési és tervezési koncepciójával pedig új etalont képvisel az ágazatban. A PRIMERGY BX900 bevezetése több ezer euróval csökkenti az egy pengeszerverre vetített éves energiaköltséget.
 
A legújabb
Intel
Xeon 5500 sorozatú processzorokkal ellátott, nagy memóriakapacitást és élvonalbeli
I/O
teljesítményt nyújtó PRIMERGY BX900 ágazatvezető virtualizációs képességekkel rendelkezik.
 
E virtualizációs jellemzők révén ideális megoldás konszolidációs projektekhez. A Fujitsu Server View Resource Coordinator VE felügyeleti
szoftver
teljes körü integrációjának köszönhetően a PRIMERGY BX900 egyszerüsíti a fizikai és virtuális gépekből álló szerverbázis (pool) egységes üzemeltetését és láthatóvá teszi a hálózati kapcsolatokat – egyszerüsítve ezzel az informatikai müködést. Sőt, a megoldás képes automatizálni az IT-folyamatokat, és akár 90 százalékkal is csökkentheti az erőforrás-kiosztáshoz illetve a szervercseréhez szükséges időt.
 
A teljes körüen redundáns PRIMERGY BX900 csökkenti a váratlan üzemkiesések előfordulásának valószínüségét. Támogatja a szoftveresen felügyelt hardverátállást (failover), és minden egyes aktív komponense üzem közben cserélhető. Skálázhatóságának köszönhetően a PRIMERGY BX900 értékálló beruházás. Az Intellel közösen tervezett rendszer támogatja a nagy sürüségü összekapcsolást, így teljesítménye további PRIMERGY BX900 egységek hozzáadásával, egyszerüen bővíthető.
 
Ráadásul az új rendszerarchitektúrának köszönhetően a Fujitsu a többi szállítónál kettővel több pengét tud elhelyezni egy szabványos 10U magas rackben – így jön létre a 18-pengés konfiguráció. A plusz pengékkel a Dynamic Cube az első pillanattól kezdve 12 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt.
 
Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions x86-os szerverdivíziójának alelnöke így nyilatkozott a bejelentésről. „Négy fejlesztési irányelvével a PRIMERGY BX900 tökéletesen kielégíti az adatközpontok szükségleteit, hiszen az adatközpont-környezetben égető kérdés a költségtakarékosság és az IT-rendszerek rugalmasságának fokozása.”
 
Az IDC elemzője és nagyvállalati infrastruktúrákkal, otthoni és távközlési technológiákkal kapcsolatos kutatásokért felelős alelnöke, Vernon Turner szerint : „A Dynamic Cube bevezetésével a Fujitsu magasabbra emeli a mércét az adatközponti szerverpengék piacán. A kimagasló teljesítmény, az ütőképes virtualizációs jellemzők és költségmegtakarítási képességek kombinációja rendkívül vonzó rendszerré teszi a PRIMERGY BX900-et. Arra számítunk, hogy az új rendszer növelni fogja a Fujitsu részesedését a pengeszerverpiac felső szegmensében.”
 
A PRIMERGY BX900 a Fujitsu globális szolgáltatószervezetének átfogó támogatását élvezi, amely egypontos jelleggel vállalja a komplex IT‑infrastruktúra teljes körü koncepcionális és müszaki tervezését, bevezetését és üzemeltetését. Az IT-szolgáltatási szakemberek globális csapatára támaszkodó Fujitsu teljeskörü IT-megoldásokkal látja el ügyfeleit.