Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-05-08

A NetBotz rendszer észleli a kulcsfontosságú hálózati infrastruktúra rendelkezésre állását fenyegetÅ? környezeti jellemzÅ?ket és emberi tevékenységeket...

 
Az
APC
by Schneider Electric bemutatta a piacvezető NetBotz biztonság- és környezetfelügyeleti termékeinek új generációját. Az új termékcsalád komoly továbbfejlesztett funkciókkal rendelkezik: többek között javult a kamerák és a kábelezés támogatása, támogatott a Power over
Ethernet
(
PoE
), valamint az új NetBotz kialakítása jobban megfelel az ipari környezetnek.
 
A NetBotz olyan, IT hálózaton keresztül hozzáférhető készülékcsalád, amely észleli a kulcsfontosságú hálózati infrastruktúra rendelkezésre állását fenyegető környezeti jellemzőket illetve az emberi tevékenységeket (hőmérséklet, füst és tüz, víz, páratartalom, ajtónyitás és mozgás) és riasztást küld azokról. A skálázhatóság a legkisebb hálózati helyiségektől a nagy adatközpontokon keresztül egy teljes vállalatot lefedő rendszerig terjedhet, a moduláris kialakítás pedig lehetővé teszi az egyedi beállításokat, például CCTV kamerák integrációját.
 
„A NetBotz megoldáson végrehajtott legutóbbi fejlesztések során sokat fektetett az APC abba, hogy segítsen ügyfeleinknek lecsökkenteni a telepítési id[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]t és költségeket a hálózati helyiségektől az adatközpontokig” [%ITALIC%][%ITALIC%]–[%ITALIC%][%ITALIC%] nyilatkozta Szarka Attila, az APC vezető rendszermérnöke. „A NetBotz az APC átfogó adatközponti fizikai infrastruktúrát (DCPI) felügyelő termékcsomagjának egyik fontos eleme. A DCPI felügyeleti termékcsomag aktívan figyeli a bármely gyártótól származó áramellátást, h[%ITALIC%][%ITALIC%]ü[%ITALIC%][%ITALIC%]tést, a fizikai helykihasználást és környezeti hatásokat, valamint támogatja menedzselésüket. A jöv[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]ben tovább folytatjuk a NetBotz megoldások beintegrálását a DCPI felügyeleti termékcsomagba, amely az InfraStruXure Central, a Change Manager és a Capacity Manager szoftvereket tartalmazza” – tette hozzá Szarka Attila.
 
Nagy számú berendezés telepítése esetén az InfraStruXure Central hatékonyan támogatja a különböző gyártók berendezéseiből álló fizikai infrastruktúrának menedzsmentjét, akár egy nemzetközi nagyvállalat szintjén is. A valós idejü berendezésfelügyelet, a kamerás megfigyelési megoldások, a személyre szabható jelentések, a private network lehetősége, a fejlett biztonsági megoldások és az azonnali riasztások lehetővé teszik a kritikus események és trendek gyors felismerését és megoldását.
 
Az IP-kamerák és video felügyelet integrálása a NetBotz rendszerbe jó példa az APC és a Pelco – mindkettő a Schneider Electric márkája – együttmüködésével létrehozott, könnyen használható, teljes körü megoldásra. Az új NetBotz termékek 2009 áprilisától világszerte elérhetőek.