Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-05-08

A Hahnemühle Photo Rag Baryta papírja elnyerte a TIPA legmagasabb elismerését és a legjobb tintasugaras nyomtató papír a világon...

A Hahnemühle Photo Rag Baryta papírja elnyerte a
TIPA
legmagasabb elismerését és a legjobb tintasugaras nyomtató papír a világon…
 
A Hahnemühle immár a harmadik alkalommal nyerte el a legjobbnak járó elismerést a TIPA-tól. Aki nem ismerné a céget annak annyit elmondunk, hogy a Hahnemühle Németország legrégebbi papírüzeme és 1584 óta látja el papírokkal a hagyományos és digitális müvészeket, valamint ipari felhasználókat. A gyár Digital Fine Art kollekciójának zászlóshajója a Photo Rag, melynek számos változata (normál, ultra síma, szatén, fényes fehér) létezik.
 
[%IMAGE=9787%]A Photo Rag család különlegessége, hogy gyapot alapú és ezek a papírok a hagyományos fotópapírnál sokkal job színreprodukcióval és nagyobb élettartammal rendelkeznek. A barium-szulfát tartalmú bevonattal ellátott félfényes Baryta vagyis barit papírhoz nem használtak optikai fehérítőt és tökéletes arányban van a csillogás és a tükröződés. A Photo Rag Baryta kiváló a fekete-fehér és a színes müvészi fotókhoz és a lehető legrészletesebben adja vissza az utolsó árnyalatot is. A papít 315 grammos és talán szükségtelen mondanunk, hogy minden tintasugaras nyomtatóhoz megfelelő.
 
A tökéletes papírnak persze megvan az ára is, hiszen 20 darabos A4-es csomag 20800 forintba kerül.