Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-05-06

A Symantec és a BMF-NIK közötti együttmüködés értelmében a Symantec továbbra is speciális célhardver eszközökkel és folyamatosan frissített szoftveralkalmazásokkal támogatja az iskolát...


 
„Az IT-szakembereknek egyre rövidebb id[%ITALIC%][%ITALIC%]ő alatt kell csökkenő büdzséből mind bonyolultabb problémákat megoldaniuk. [%ITALIC%][%ITALIC%]A Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ az elmúlt négy sikeres év során hozzájárult ahhoz, hogy a hallgatók aktuális, naprakész és piacképes tudással hagyhassák el az iskolapadot. Mivel az együttm[%ITALIC%][%ITALIC%]üködés mindkét fél számára előnyökkel jár és sikeres, továbbra is segítünk abban, hogy a pályakezdő szakemberek ismerjék [%ITALIC%][%ITALIC%]a friss rendszerbiztonsági megoldásokat. Az oktatási intézmények támogatásán kívül ezt szolgálja Felhasználói Tudatosság programunk is” – nyilatkozta Kevin Isaac, Symantec Emerging régió (Afrika, Közel-kelet, Dél-Kelet Európa, Magyarországot és Romániát is beleértve, illetve Oroszország) igazgatója. A Symantec a világ minden táján együttmüködik egyetemekkel, hogy minél több információt adjon át a leendő szakembereknek a Symantec legújabb technológiáiból és tudásanyagából.
 
Az alkalmazott eszközök és szoftveralkalmazások a következő biztonsági területekre terjednek ki: behatolás-védelem, sérülékenységek kezelése, korai figyelmeztető megoldások, biztonságkezelés, védelem a vírusok, a kéretlen üzenetek és a nem kívánatos tartalmak ellen.  
Dr. Horváth László, a Neumann János Informatikai Kar kutatási dékánhelyettese hozzátette: "A Symantec világszínvonalú, folyamatosan megújított eszközöket és szoftvereket biztosított a laborban eddig is, és teszi ezt a megállapodás szerint az elkövetkez[%ITALIC%][%ITALIC%]ő években is[%ITALIC%][%ITALIC%]. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az informatikai biztonsági szakirány teljesítse a kiemelt céljait: a biztonságos rendszerek elméleti alapjainak oktatását és korszerû eszközökön történõ gyakorlati ismeretek nyújtását.” Fontos megjegyeznünk, hogy az oktatás keretein belül, naprakész valóban használható tudásanyagra tehetnek szert a hallgatók.
 
A tartalmi segítség keretében a Symantec a karon a jövőben is szervez eszköz- és szoftverbemutatókat, folyamatos müszaki konzultációt nyújt és hozzájárul az oktatók biztonságtechnikai továbbképzéséhez is.
 
A Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ világviszonylatban is a legkorszerûbb eszközök felhasználásával teszi lehetõvé a hallgatók számára az elméleti ismeretek átadásán túl a gyakorlati know-how elsajátítását az informatikai infrastruktúra biztonságának megteremtéséhez.